BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, September 30, 2009

ERK.. BETUL KE NI??

Tadi tengok date.. 30/09/2009 dah hari nie kan.. cepatnye mase berlalu.. sgt pantas.. bermakne detik 09/10/2009 makin hampir.. tinggal lebih kurang 10 hari je lagi.. persiapan zahir & batin? oh no.. sgt cemas.. insyaAllah aku dah ready untuk menghadapi alam yang penuh dugaan nie.. alam baru.. bermula 09/10/2009 ni, aku akan mula menggunakan gelaran Puan.. hu3..



Sekarang rumah aku memang sgt bz.. bersepah dgn barang2 kahwin aku.. nak buat mcm mane, mmg begitulah seadanye rumah bakal2 raja sehari.. balik keje je aku bungkos kerepek & makanan ringan.. huh penat jgn ckp lah tapi nak buat mcm mane, ni majlis aku.. aku nak yg terbaik untuk majlis aku so kena lah berkorban mase & tenaga sikit..


X sangke kan aku akan menginjak ke alam yang baru.. seru dah sampai lah.. x boleh tangguh2 lagi dah..


ini bunge telur aku ye semua.. purple.. tu aku try je cucuk atas pahar tu.. testing2 je..



ni untuk rombongan pengantin lelaki nanti.. aku dah asingkan taw..




ni pulak untuk kwn2 aku.. aku sumbat je dlm plastik.. rumah aku kecik oii mane nk letak.. so jalan terbaik aku letak dlm beg plastik ni dulu..



Sabtu petang itu hari bersamaan 26/09/2009 aku bersama mak ayah & adik bongsu aku g Parit Sulong beli kerepek.. beli 5 bundle besar.. so bermakne beli 5 jenis kerepek.. tapi maaf ye semua, aku x tahu name kerepek tu.. aku cume tahu kerepek ubi.. lalala..



aku ondaway nak g beli kerepek..


ha3 da dpt kerepek.. pelok sama itu kerepek ye yan.. jgn bg lepas ke tgn org lain.. hu3.. aku poyo giler pelok kerepek.. pedulik hape.. ade aku kisah??

So lepas je beli kerepek sampai rumah dah kul 6.45 ptg.. wah dah nak maghrib dah.. aku terus mandi sebab lepas maghrib nak g raye rumah bakal mertua.. dam dim dum..

Beraye rumah mertua biase2 jek.. cume hidangan mee hun goreng ok.. mak mertua aku lah yg masak.. pukul 11.30 malam jugak aku baru balik.. ingatkan dpt wet raye tp x dpt pon.. aku yg hulur wet raye kat pak mak mertua aku ade le.. hu3.. x la, aku menantikan wet raye dari tunang aku nih.. 2 tahun sebelom nie die bagi sehari sebelom raye.. tapi tahun nie sampai dah nak jadi bini die ni xde pon bagi.. die kate nak bagi.. xpe2 malam ni nak g bayar deposit andam tu, aku nak mintak jugak.. x kire.. kepada papa, siap sedia untuk menghulurkan wet raye kepada tunangmu yang gedik ini..

Tuesday, September 29, 2009

HARI RAYA PERTAMA

Jeng3.. aku nak cerite pasal raye pertame aku k.. x byk pic sbb aku malas nk snap.. pedulik hape aku.. ade sekeping dua kire memadai lah kan.. ok2, u alls semua, untuk perhatian semua, raye pertame aku bise2 saje & aku x rase kemeriahannye sgt mcm tahun2 sudah.. sbb raye last sebagai seoarang anak dare tanpe memegang status isteri.. oh no... sedey rasenye..



Ok, tahun ni kan aku ade 3 pasang baju je kan.. untuk raye pertame aku gayakan baju yg tunang aku belikan kat expo itu hari.. meh3 aku upload pic aku sikit..


kat dlm kereta nak gerak g umah mak long..



ni kat laman rumah aku ok.. melaram depan kamera la kejap kan..




see? aku mcm dah gediks sgt dgn gaye meliuk lentok mcm tu.. tp tunang aku suke gambar aku yg ni.. die kate sopan sgt.. mcm perempuan melayu terakhir.. ptuihh sila muntah ye semua.. hihi..

alamak kena tiup angin plak.. hehe..

aku ngan abg sulung aku yang baru kahwin itu hari.. nampak x perbezaan kami? aku 'S', dia 'XXL'.. haha.. sowie2 gurau senda..

ngan abg aku yg tentera tu.. huhu.. possing mcm ni ok jugak pe.. wek3..


ni lah adik bongsu aku..

ni la akak aku ye semua.. muke kami semua mmg berlainan.. heheh.. acuan lain2 kot.. poyo...



Rumah pertama yg kami serbu raye pertame mestilah rumah mak long aku merangkap kakak kepada ayah aku.. dekat jek umah die, 5 minit dah sampai... 3 kereta ye rombongan dari keluarga aku.. huhu.. lepas tu g rumah wak long lagi satu.. pun kakak kepada ayah aku jugak.. haha pening kan? ok, mak long aku yg pertame ni ialah kakak angkat kepada ayah aku, ayah aku ni di ambil org mase baby2.. so dgn keluarga angkat lah yg lebih rapat kalau dibandingkan dgn keluarga kandung sendiri..



Lepas umah wak long, g umah embah ngah.. jauh umah die.. 20 minit jugak baru tibe.. embah ngah ni merupakan mak tiri ayah aku.. alahaii dah berbelit kat sini.. mcm mana aku nak terangkan nih... tolong3!! xpe, nanti lain entry lah aku cerite ye salasilah keluarga ayah aku..



Rumah seterusnya yg kami terjah ialah umah pak cik aku.. raye pertame dapat 4 buah rumah jek.. tapi 4 buah rumah pun lama jugak.. kalau sebuah rumah dah 1 jam lebih, 4 buah rumah dah berape lame?



Balik rumah je ape lagi kitorang semua terbongkang di depan tv.. mak ayah aku depan tv kat dapor.. akak aku, akak ipar aku & abg sulong aku kat depan tv tengah2.. aku, anbg edid aku & adik2 aku semua terbongkang kat depan tv kat ruang tamu.. gilo.. so what? pedulik hape aku.. ade aku kisah??

KEMBALI PULANG KE PEJABAT..

Hu3.. tajuk entry aku.. see? itu menandakan bahawasanye aku x bersedia untuk menjalankan tugas aku seperti sebelum lebaran lepas.. ahaks.. kemalasan menguasai diri okeh..
Aku nak update pasal raye tapi ade keje melambak pulak ek.. nanti pas aku setel semua keje2 aku ni, aku update k..
Tungguuuuuuuuuu...

Friday, September 18, 2009

SeLamaT HaRi RayE aDiLfiTri..

Salam, alhamdulillah kita masih lagi menjalani ibadah puase.. mungkin esok hari last kite semua berpuase.. seperti yg semua tahu, esok ptg dah boleh tgok anak bulan ye.. :D sukenye..


Sempena hari raya yg bakal menjelma beberapa hari je lagi, Yan ingin mengambil kesempatan memohon ribuan ampun maaf andai terkasar bahase tersilap bicare.. x kire sama ade sengaja atau tidak.. kepada member2 kepek semua, jgn lupakan aku kat sini bile makan lemang & dodol tu..


Ok, kat sini Yan sediakan kad raye untuk korang semua.. terima kasih kepada Kak She kerana sudi meng'edit' kad raye ni buat Yan.. ha korang semua, meh ar amek kad raye aku nih.. tampal kat blog memasing pon ok.. ceriakan lagi blog korang semua.. yihhaaaa..

Ha amek jgn x amek ye..

SeLamaT HaRi rAyE mAaF zaHiR & BatiN..

Thursday, September 17, 2009

JENJALAN NGAN MR LAN...


Ahad lepas bersamaan 13/09/2009 aku pergi ke bandar Batu Pahat bersame tunang tersayang la kan.. abes nk g ngan sape lagi.. sebelom tuh aku g naik moto ngan akak aku.. tu pon moto pinjam (moto encik tunang la).. akak aku nk g rebonding.. erkk kali ke-3 aku g teman die tanpa ade ape2 upah.. ceh.. penat punggung aku tggu die wat rambot selame 3 jam..



Hati dah panas ni.. mane la tunang aku x sampai2 lagi kan.. aku g kul 11.30 pagi, sampai sane kul 12.05 tgahri ok.. naik moto tu.. sebenarnye aku xnk g tapi akak aku tu stubborn x phm bahase melayu.. die nk aku jugak yg teman.. eeee x suke.. sbb mcm kuli je.. aku xnk teman die sbb aku dah ade appointment ngan tunang nk g Batu Pahat gak ptg tu sbb pagi, encik tunang aku bz ye..


Dalam keadaan terpakse aku temankan jugak walaupon dlm hati ni bengang je.. ye la, kalo korang g teman org rebonding rambot baru la korang tahu betapa seksanye.. aku pulak g teman buat kali ke-3!! mahu x marah aku.. start buat rambot kul 12.15 pm..



Aku just dok tepi je kebosanan.. tunang plak x abes buat keje lagi.. aku soh die dtg cpt amek aku.. aku dah kematu punggung dok situ lame2.. last2, 3 jam jugak aku teman akak aku tu sampai dah nk abes buat rambot baru la nampak muke tunang aku.. die sampai pukul 3.30 pm.. ha lan 3 jam jugak aku dok situ.. kebas pinggang aku..


Terus aku ckp kat akaka aku bahawasanye die balik sensorang naik moto tu.. aku nk g jenjalan ngan tunang.. hihi..

Tempat pertame yg kitorang tuju adalah RNE DESIGN, alaa amek kad tawen la.. buat2 lupe plak.. sukenyeeee dpt amek kad tawen taw.. (tp kan u alls, i x sempat take pic lah.. lupe je..)


Then berhadapan dgn RNE DESIGN tu ade bazar ramadhan.. mcm2 ade jual.. baju, songkok, kerongsang...... aku sambar 4 pasang kerongsang.. tamak haloba? no3, itu tok adik aku, akak aku, mak aku & aku.. aku seorang yg adil ok.. tunang aku just beli songkok tinggi (alaa mcm org zapin pakai tu...)



Lepas tu g pulak kedai jual brg2 kawen.. aku beli cenderahati tok rombongan pihak lelaki dtg nanti.. aku tambah sikit cenderahati tok tetamu.. potpouri je & bekas coklat x beli lg.. lepas raye nanti nk 'pow' tunang aku soh belikan (sesungguhnye aku bkn jahat nk 'pow' tunang aku..)



Then g pulak bazar Ramadhan Batu Pahat.. alamak byknye juadah ade jual kat sini.. sesak dgn manusia pulak tu.. aku & tunang beli ayam golek madu, kuih, mee goreng, siput sedut masak lemak keladi & air tebu.. mcm gelojoh je beli manyak2 kan.. x la, sbb aku nk buke kat uma mertua aku le... so beli lah juadah tu semua kan..



eleleehh... cenyum cyg..



Dah beli juadah tu semua g Carrefour pulak.. saje je jenjalan nk tgok2 mane tahu ade sales kan.. tp manusia sgt ramai ye sampai parking pon penoh.. nasib baik la ade 1 kereta ni nk kuar so dpt la kitorang parking.. hehe..





muke aku yg poyo mase nk g..


Masuk je dlm Carrefour tu kan, penuh sesak manusia ni.. semuanye kebanyakkannye melayu termasok la aku kan.. hehe.. cari ape ntah aku pon x pasti..





baru nk curi2 take pic die.. die dah awal2 toleh blkg plak.. mcm tahu2 je aku nk amek gambar die ek..



Setelah penat berjalan, aku hanya beli sebungkus A4 paper.. ape tujuan aku membelinya? hehe ade la.. rahsia.. wek3..

tunang aku dah ajak nk balik mase ni.. letih berjalan.. al maklom la lepas die exicden, die x boleh jalan lame2 sgt..



Pukul 5.45 pm kitorang pon mem'blah'kan diri kitorang.. ingat nk g amek rantai emas tok akad nikah nanti tp kedai emas tu dah tutop plak.. dah kul 6.15 kan, patut la dah tutup pon.. terus je balik uma mertua.. sampai sane kul 6.25 pm.. mak mertua x masak sebab dah banyak org hantar makanan.. ish3 banyak betul juadah ptg tu sbb aku kan beli juadah jugak..
Ape pon aktiviti ahad lepas sungguh seronok bersame tunang.. makin nk kawen ni makin kuat jalan plak.. ape ni.. ish3.. nk buat mcm mane, dah umah pon dekat kan, x sampai 30 minit pon.. so tu la yg menyebabkan kitorang selalu jenjalan..
Ok lah u alls, ade mase aku mesti akan selalu update.. see u lain kali di lain entry.. bye3..

KAD RAYE DARI CIK DAZ MULAT..


Aku dpt kad raye lagi kiriman Cik Daz.. terime kasih Cik Daz sbb memberikan kad raye ini buat Yan..



Simple tapi cantik.. sekali lagi terime kasih ye Cik Daz.. Yan nk ucapkan Selamat Hari Raye Maaf Zahir Batin.. mohon ampun maaf andai terkasar bahase atau tersilap bicara.. semoga raye yg bakal menjelang memberi kebahagiaan buat kite bersame..

KAD RAYE DARI AKAK KESAYANGANKU, KAK SHE..


Salam.. selamat pagi di hari khamis.. 2 hari lagi terdengarlah takbir berkumandang.. alhamdulillah kite dpt menjalani ibadah puase dlm keadaan sihat.. semoga kite dpt bertemu ramadhan akan dtg.. amin..


Aku dpt kad raye lagi.. dari akak kesayangan aku, Kak She.. akak, thanx sebab bagi kad raye yg comel lagi cantik ni pade Yan.. sgt3 suke..








Siap ade gambar yg buat lagi cantik ini kad raye taw.. buat Kak She, Yan ingin mengambil kesempatan ni nk mengucapkan Selamat Hari Raye Aidilfitri Maaf Zahir & Batin.. semoga raye kali ni akan memberikan 1001 kemanisan buat akak.. salam syg dari Yan..



p/s : kad raye Kak She dah selamat sampai ke rumah Yan.. sweet sgt.. mekasih manyak2 akak..

Wednesday, September 16, 2009

KAD RAYE DARI THE FOUR


Hahaha dpt jugak kad raye dari The Four.. oit Four, ape kate ko soh kwn ko tu tlg buatkan tok aku sekali kad raye? aku x reti arr.. help me please... hehehe meh3 tgok kad raye Four..




Aku dah ckp dah.. Four mesti akan bagi kad raye pye.. simple tapi cantik.. janji ikhlas.. ye x? ape pon Four, maceh sudi beri kad raye ini pade beta.. beta rase sungguh terharu..

JALAN2 SHOPPING2

Malam tadi aku g expo Parit Sulong dgn tunang tersayang.. niat di hati nk beli baju raye sbb baju raye aku lagi 1 yg berwarne hijau tu besar... perasaan mase dpt baju tu sgt lah geram.. dah lah besar lepas tu panjang sgt sampai bwah lutot.. aje giler.. yg paling menyakitkan hati adalah bile kain baju tu tertukar dgn org lain!! ade ke tukang jahit mcm ni?? sumpah last la aku tempah wat baju ngan die..



So berbalik pade cerite asal, aku g dlm kul 8.05 malam la gitu kan.. waktu yg afdal.. hahaha.. afdal pe kebendanye sampai tunang aku terpakse ponteng taraweh.. kehkeh.. asalnye nk ajak tunang g malam raye tapi aktiviti die di malam raye sgt lah padat.. die mahu meronggengkan diri bersame kwn2nye.. arghhh tension2.. tapi xpe la, aku bagi die peluang sbb tahun last die beraye sebagai org bujang.. bagi 'can' la kate org..



Sampai je sane lebih kurang pukul 8.30 malam.. alamak padatnye manusia.. nk parking pon susah.. lepas 10 minit memusing2 & mencari2 akhirnye dpt jugak parking.. syabas ye papa.. dpt jugak papa menyelit di antara kereta2 yg penuh sesak.. hihi..



Turun je dari kereta aku mcm gelojoh gile x sabar2 nk g tgok ape yg ade dlm expo yg penoh sesak tu.. "cpt la pa.. lambat la pa ni.." dasar x reti menyabar pye perempuan.. "sabar la ma.. x lari la expo tu.." aik aku terkena pulak.. aku mmg gelojoh + exicted nk cari baju raye weh... (kate xde perasaan nk raye.. ape kes skrg ni?? konpius3)



G ke kedai pertame, xde menarik hati.. kalo ade pon yg cantik tp tang harge pulak membuatkan aku boleh kena strok.. ah cari lagi.. jalan depan lagi.. "aik mcm kenal je?" jeng.. jeng.. jeng.. rupenye2 kakak ipar aku merangkap kakak kepada tunang aku.. ish2 kat sini jugak aku ketemu sama dia.. "amboi3.. nk shopping ape ni?" kakak ipar aku mule bertanye.. tp aku bagi adik die yg jawab "alaa pusing2 je tgok2.." dusyum.. borak2 2-3 minit terus akak ipar aku meminta diri..



Jalan2 lagi... tibe part belakang ade murah2 sikit.. first tunang aku ternampak 1 benda yg mmg die idamkan sampai masuk dlm mimpi katenye.. die g lah gerai tu.. belek2 brg tu, try test pakai brg tu.. tanpe berfikir panjang die membeli brg tersebut.. anda semua tahu apakah brg tersebut? RAY BAN.. giler mahal! hampir2 aku terkena serangan jantung bile dgr harge die.. tapi oleh kerana tunang aku dah suke, dah jatuh cinta kat benda tu, die beli je la.. lantak la pa oii janji x usik duit ma.. hehee..




Dah dpt je idaman hati die, pusing2 lagi.. nampak 1 baju kurung.. cantik.. oleh kerana tunang aku yg belanje, jadi aku memberi 100% kepercayaan kepadanye untuk memilihkan baju aku.. die berkenan 1 baju.. die kate cantik kalo aku yg pakai.. nasib baik ade size 'S'.. tu pon tinggal 1.. kaler ialah hijau2 pucuk pisang mix hijau2 tahi lembu.. cantik jugak.. pandai ye papa pilih.. nk tgok baju tu? meh2 tgok ni..






cantik x u alls? sile ckp cantik secare bersame..



Ops ni x tunjokkan kain die pulak kan.. kain die x same k.. kain die bercorak batik.. meh la aku upload je bg korang tgok..




ha tu kain die.. nampak x korang? cantik kan? sbb tunang aku yg pilih ni.. bkn senang nk soh lelaki pilihkan baju perempuan taw..




Ok lepas je dpt baju aku, g pulak beli rantai tangan & rantai leher.. kristal ok(olok2).. mcm biase, aku me'bankrup'kan tunang aku.. mule2 pilih rantai leher.. ade 3 kaler je.. dah abeh stok.. alamak kena beli jugak nih.. so pilih antare 3 tu, aku beri lagi kepercayaan pade tunang untuk memilih.. die pilih kaler hitam.. ok la tuh, aku pon mmg nk amek hitam.. hehehe.. lepas tu pilih rantai tgn plak.. untuk perhatian semua, rantai tgn tu sgt berbaloi kalo aku beli sbb emas 18 karat & boleh celup semula kalo dah luntur.. harap maklom ye.. hehe.. aku berkenan pade 2 warne.. putih & hitam.. yg mane 1 nih.. dekat 15 minit jugak aku dok belek, dok pk kat situ.. org gerai tu pon dah pening dah dgn soalan2 aku yg merapu.. haha.. tunang aku maybe dah bosan die pon berkate "alaaa kalo dah minat amek je dua2 tu ma, x payah pk2.. amek je, pa yg bayar.." yes3 aku dgn senyuman selebar alam pon dgn gembiranye mengambil kedua rantai tgn tersebut.. nk tgok x hasil aku menge'pow' tunang aku tu?






ini rantai leher tu.. kaler hitam ok.. harge asal rm25 tapi org tu bagi diskaun rm22..

ni rantai tangan emas 18 karat tu.. cantik kan.. ade munyik2 sbb ade loceng.. x sabar nak pakai raye nanti..

So dpt je brg2 aku, tunang g sibuk nk beli suar jeans pulak.. aiyooo.. die berkenan kat 1 suar Edwin ni.. mahal gilo.. rm180.. tp die tetap rembat jugak sbb dah suke pye pasal.. membazir betol... kalo la die belikan aku baju, dah dpt 2 pasang kan3?

aku : pa ni membazir je taw

papa : mane ade.. setahun sekali je la ma..

aku : dprd pa beli suar & ray ban tu baik belikan ma.. hehe

papa : aik x cukop ke? xpe mlm raye kang ade rezeki pa belikan lagi..

aku : gurau je pa.. simpan wet tu bagi wet raye kat ma je.. buleh?

papa : tahun ni wet raye turun sikit.. haha..

Malam tadi je shopping mcm tu pon dah abes RM 320.. perghhh gile ah.. mmg rambang mate kalo sape2 yg dtg.. tapi kalo poket tu penoh duit mmg la boleh beli ape je.. mekasih syg sebab sudi belanje ma.. terima kasih manyak2 x terhingga.. baju yg pa pilihkan tu mmg cantik.. harap2 boleh belikan lagi la ye.. huhu.. terlebih demand sudah aku nih menge'pow' bakal suami sendiri.. setahun sekali la.. nanti aku dpt bonus aku banje die pulak.. ek? aku banje die? hmm lain tahun ar ea.. buleh? haha..

KAD RAYE DARI ATY..

Salam all.. aku dpt kad raye lgi.. Aty yg bagi kali ni.. wahh sgt sukee taw dpt kad raye dari aty.. maceh manyak2 ek aty sbb sudi bagi kad raye pade yan.. maceh2..

Cantik kan? so buat aty, yan nk ucapkan ribuan terime kasih sbb sudi beri kad raye ni pade yan.. yan nk mintak ampon maaf kalo terkasar bahase secare sengaje atau tidak.. Selamat Hari Raye Maaf Zahir Batin..

Tuesday, September 15, 2009

MAKSU MUCUK BAGI KAD RAYE..

Akhirnye kad raye yg aku tumggu2 dari Maksu a.k.a Kak Mas akhirnye muncul jugak.. wahh sgt cantik ini kad raye taw.. kreatipnye Maksu.. mekasih sebab sudi memberi kad raye ni kpd Yan.. Yan je yg xde kad raye nk bagi.. hhehehe al maklom lah, kemalasan meng'edit' gambar ditambah pula ketidak'terror'an yg menyebabkan xde kad raye.. hehehe...

Hijau u.. cantik sgt3.. wah meriah betol kad raye maksu.. Yan suke sgt3 & hargai sgt3 kad raye yg Maksu beri nih.. semoga Syawal kali ni memberi 1000 makna buat Maksu sekeluarga.. di kesempatan ini Yan ingin memohon ampun maaf sekiranye terkasar bahase tersilap kate sepanjang perkenalan kite.. Selamat Hari Raye Maaf Zahir & Batin....

BISKOT RAYE


Sabtu lepas bersamaan 12/09/2009, aku balik half day.. pukul 1 aku tibe umah.. lepas mandi2 aku terus g tgok bahan2 nak buat biskut raye.. hehehe.. semangat sey.. aku kan malas nk taip pjg sebab berpuasa.. hehehe.. alasan x boleh pakai.. so aku upload pic je la ek..




ni name die Biskut Cornflakes..



ni Biskut Coklat Rice

ni pulak Biskut Mazola..
So setakat tu je la yg aku mampu buat.. x larat lah sebab puase kan.. keletihan mengatasi kerajinan aku.. huhu.. malam raye karang buat lah lagi.. kalo x sempat aku beli kuih tunjuk je.. lagi senang.. haha.. oh ye aku dah amek kad kawen aku.. tp x take pic lagi.. nanti aku bubuh k..

LAGI KAD RAYE.. DARI ANA..


Den dapat kad raye lagi.. ni pulak dtgnye dari Cik Ana.. den selalu jengah blog die.. Ana ni seorang yg ceria ok.. mcm aku la kan.. harus la memuji diri sendiri.. sweet sgt kad raye die taw.. suke sgt..




Tengok, sweet kan.. aku dah kate dah.. sweet mcm tuan die lah kan.. buat Ana, thanx a lot sebab sudi memberikan kad raye ni buat diri ini.. di kesempatan ini, Yan nk ucapkan Selamat Hari Raye & ampun maaf andai ade terkasar bahase tersilap bicara.. makan lemang tu jgn lupe kat den yo!!

KAD RAYE DARI PEERA ^^


Salam semua.. selamat hari raye.. ekekeke.. blom raye lagi lah.. tapi hampir2 nk menjengah raye kan.. terlebih sudah aku ni.. ok2 ape yg aku merepek ni.. sila lihat aku dapat kad raye lagi ni.. kali ni Miss Peera yg bagi.. ish maceh la ek.. byk dah ni kad raye beta ni.. meh3 tengok kad die.. cute taw.. mcm i.. hihi eh salah mcm tuan die la, Peera..

Alalala comel betol size kad Peera ni.. bagi sesiapa yg rase2 x nampak, sila ambil kanta pembesar ye.. ape2 pon, Peera, yan nk ucapkan terime kasih manyak2 sbb sudi memberi kad raye ni pade yan.. terharu rasenye.. anyway SELAMAT HARI RAYE MAAF ZAHIR BATIN ye..

Monday, September 14, 2009

PU3 BG KAD RAYE..


Ish penat betol den hari nie mengumpol kad2 raye dari kwn2 blogger sekalian yo.. ni minachi pu3 bagi.. baik hati yo minachi ni buat kad raye & edarkan pade kwn2.. maceh la manyak2 ek.. sgt cute ini kad raye.. cantik.. jom aku bg korang tgok..


See?? i told u taw.. kan dah habaq mai td kad raye minachi pu3 ni cute.. mcm tuan pye badan la kan.. harus la memuji sbb dah bg kad raye.. huhu.. anyway pu3, yan ucapkan selamat hari raye maaf zahir & batin kalo ade salah silap ye..

KAD RAYA DARI KAK ALIMAZ..

Yahoo aku dpt kad raye lagi.. kali ni dtg nye dari Kak Alimaz.. thanx ye akak sebab bagi kad raye ni.. byk dah den kumpol kad raye nih.. ehehe.. maceh manyak2 ek,..




Tengok tu, 1 family taw.. sgt happy ini family.. thanx sekali lagi kpd kak alimaz & Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Batin..

KAD RAYE DARI KUNG..


Wah den dpt 1 more kad raye taw.. jgn jeles ok semua.. kad raye kali ni dtg dari Lenggangkangkung.. thnax buddy sebab sudi buat & beri kad raye ni pade semua kwn2 blogger termasuklah aku kan.. haruss la tu.. meh3 kite tgok kad raye Kung..



Oh radioaktif.. bahaye nih.. hehehe.. appe pon yan nk ucapkan terime kasih kat Kung.. thanx..

LOSE MY WEIGHT AGAIN...

Salam di hari isnin yg sungguh indah ni.. x sangke ye.. diam x diam dah x lame je lagi kite akan menghampiri Aidilfitri.. 5 hari saje lagi ok kwn2.. mcm mane persiapan? semua ok? aku? aku rase xde menda yg aku nk exicted sgt raye tahun ni.. aku lebihkan pade hal2 perkahwinanku saje.. tapi walau mcm mane pon, baju raye tetap 2 pasang u.. hehehe...
Ok2, semalam aku g lah timbang berat aku nih.. mane tahu makin terkecik ke ataupon makin terbesar ke.. tp mmg sah, aku makin terkecik.. OMG, mcm mane ni nk naik pelamin dgn badan yg x cukop zat & vitamin.. tunang aku dah bising.. nk buat mcm mane, i mmg kurus keding ok..
Bayangkan, berat sebelom puase 44 kg.. tp skrg ni berat aku cume 40 kg.. mane pergi lagi 4 kg? oh no.. makin kecik pulak badan aku.. walhal bile masuk waktu buke je, malam aku makan mcm2.. tapi nape, nape why why berat menurun..
Tolong, tolong aku x mahu di cop lagi rangke idop.. warghhh sedeynye..

NI PULAK KAD RAYE DARI MUNGER

Ha u alls, dpt jugak kad raye dari munger taw.. ni pon cute jugak sbb die bubuh gambar die yg mmg sedia comel nih.. ape lagi, jom tgok.......



Kan den dah ckp tadi mmg comel kan kad raye die?? mcm tuannye jugak.. munger, maceh ek bagi kad raye ni kat yan.. cute sgt taw kad raye yg munger wat nih.. tq....

KAD RAYE DARI TWEETY

Yeyeye dpt kad raye pulak.. Tweety bagi nih.. mekasih lah cik tweety.. wat susah2 je.. tapi sgt sweet kad raye tweety nih taw.. i like.. meh sini aku show pade u all kad yg tweety bg spesel tok kwn2 blogger die termasok la aku..



See u alls?? so sweet kan.. sebab ade tweety bird.. hehehe.. sekali lagi yan ucapkan terime kasih ye tweety..

Saturday, September 12, 2009

I'M SO SORRY SAYANG..


Oh sgt ngantok.. kenape ngantok? sbb mlm td tido lewat.. nape tido lewat? sbb berlaku perselisihan faham dgn tunang.. mengape boleh berlaku mcm tu? sbb sikap aku sendiri.. nape dgn sikap aku? sbb aku suke buat die sakit hati..


Aku sedey aku menyesal aku sungguh rase bersalah atas ape yg aku buat pade die.. aku lukakan hati die, aku buat die marah..


Lucky, tunang seorang yg mudah melupakan & senang memaafkan.. syukur Tuhan menemukanku sgn die.. yg bertahan dgn sikap & kerenah aku selame ni..


Aku x tahu kenape aku sering buat die rase sakit hati & marah.. aku hanye mengikut perasaan aku sendiri tanpe memikirkan hati & perasaan tunang sendiri.. ya Tuhan, aku sedar semakin dekat hari aku & tuanng di satukan, semakin byk dugaan yg menimpa walaupon hal sekelumit kuman..



Sayang, ma mintak maap atas keterlanjuran kate2 ma pade pa selame ni.. ma mohon ampon maaf sayang.. semoga kite akan selalu bahagia tanpe ade perselisihan faham yg membawa kepada pertengkaran..


Walaupon pertengkaran itu sesekali penting dlm perhubungan, jgn dijadikan tabiat.. peringatan pade diri aku sendiri..



YEYEYEE.. DPT WET RAYE!! PU3 MUCUK BAGI..

Salam.. yeye.. aku dpt wet raye ok dari pu3miss3 a.k.a minachi pu3.. byk betol ye die hulur wet raye kat kwn2 bloggers semua.. mekasih manyak2 la ye minachi pu3.. muleh shopping raye mcm nih.. uhuuuu.... den ingatkan dah nk jd bini org nih x pat wet raye lg tapi ade lg yg sudi memberi.. ehekkk... sukaaaaaa sgt ok!!... ^^

Friday, September 11, 2009

CERITERA CINTA (PART 2 ^^)


Salam hari Jumaat semua.. pejam celik pejam celik dah masuk hari yg ke-21 kite semua berade dlm bulan Ramadhan.. x lame je lagi kite akan meraikan aidilfitri.. korang dah prepare semua ke?


Ok hari ni aku nk sambung cerite pasal kisah cinta aku & tunang..



"Esoknye kat sekolah aku tye dak fara ni name jiran die tu.. fara ckp "LAN".. sah, mmg sah.. aku pon tergedik gatal mintak number tunang aku nih kat fara.. so aku dok kaco2 mizkol2 tp xde respon.. "uiiii baguih betol x layan org yg x d kenali".. so aku just mizkol je la.. 2 hari lepas tu die tepon.. tp aku x jwb.. then bunyi msj masok.. "salam.. sape ni?".. huhu.. so start dari situ lah aku kenalkan diri aku & die pon bkn main sokaaaaa..
So kami berkawan & sms setiap masa..
Crite ni belom abes lagi.. ade byk lagi kisah aku nk kongsikan.. karang aku free, aku update lagi... peace..... "


Itu hari aku cerite sampai part tu je kan.. hari ni aku sambung kisah cinta kitorang erk... layan k... (perhatian : bagi sesiapa yg meluat dgn cerite aku sila blah.. ni blog aku, suke hati aku lah nak cerite pasal ape pon..)



Lepas kitorang berkawan & ber'sms', dlm sebulan lebih lepas tu berlaku sikit salah faham dalam hubungan persahabatan kitorang & menyebabkan aku putuskan ikatan persahabatan tersebut..


Lebih kurang sebulan lepas tu aku rase mcm ade yg x kena.. mase tu tahun 2007.. 31/10/2007, raye yg ke brape ntah.. dah nk abes raye dah mase tu.. aku bg msj kat die tye nape x dtg rumah.. x sampai 1 minit, die reply.. wah seronoknyeee mase tu.. die x sangke aku akan sms die lagi.. die kate mmg hari pertame raye lagi die tunggu sms aku.. begitu setia sungguh dia menanti..


Malam tu jugak die dtg bersame abg & 2 org kwn die.. bile tgok muke die, hati aku girang sgt.. maybe mmg aku d takdirkan dgn die.. starting dari situ aku berkwn semula dgn die.. lebih kurang 2 bulan berkawan, die melamar aku nak jadikan aku dia punya kekasih hati.. aduhh sgt suka mase tuh.. sbb aku pon mmg dah terput dgn dia.. suke amek berat diri aku & sgt gentleman..


Then aku terime lamarannye tu.. dan bermulalah cabaran dlm dunia percintaan.. tangisan, kebahagiaan & kegembiraan silih berganti.. setelah kami selalu keluar bersama & berjumpa, keluarga kedua-dua belah pihak menyuruh agar kami mengikat hubungan yang terbina..


Bulan 10/2008 aku sah menjadi tunangannye.. alhamdulillah.. walaupon byk cabaran yg menduga hubungan suci ini namun hati kami tetap teguh.. mudah2an ke akhir hayat..


Begitulah kisah cinta aku & tunang tersayang yang penuh babak.. boleh dijadikan filem x?? helloo?? penerbit2 atau pengarah2 di luar sana ingin jadikan kisah aku sebagai filem x?? cehhh berangan saja ini perempuan..


Alhamdulillah, kami akan mengikat hubungan ini lebih kukuh lagi dgn ikatan perkahwinan.. semoberjalan lancar & mudah2an Allah permudahkan segala urusan kami di dalam alam berumahtangga nanti kerana kami masing2 masih muda remaja lagi..


U alls yg sudi memberi komen & membaca entry aku, aku ucakan jutaan terima kasih & selalu lah dtg melawat.. harapan aku agar kita akan same2 mendoakan 1 same lain.. amin..

PEACE NO WAR!!

NGANTUK + MALAS

Aku ngantuk.. aku malas.. sgt ngantuk... sgt malas... xde semangat nk buat keje ini hari.. badan letih, kurang rest.. bz nk raye, bz nk tawen.. oh dunia, lihatlah keadaan diriku skrg ni.. sgt3 tidak normal.. eh bkn abnormal @ paranormal okeh.. x normal sbb tension + stress + byk pk + ........
Sebulan je lagi beb.. sape yg x rase tension kan.. aku tension bkn sbb ade benda x prepare lagi tapi aku tension sbb takot aku ade ter 'miss' plak.. karang menangis x berlagu la aku... makin hampir detik tu makin risau aku.. sampaikan aku skrg xde perasaan pulak nk raye...

Thursday, September 10, 2009

LAWAK KER..?

Salam semua.. ahhh letih sungguh rasenye ini hari.. x tahu lah kenape kemalasan + kengantukkan + kepenatan menguasai diri aku.. arghhh.. dishhh amek sebiji.. biar x rase perasaan tu lagi..
Korang, semalam kan aku balik keje ade 1 insiden yg aku rase lawak la jugak kan.. x tahu lah pade korang.. tapi sila ketawa jugak.. atau paling x pon, senyum lah ye..
Semalam bersamaan 09/09/09, aku mcm biase, balik keje kul 5 (sbb pose).. aku bwk moto tunang aku ok.. bulan pose ni aku pinjam moto die.. so semalam aku balik mcm biase then tibe dekat simpang kampung aku tu, moto buat ragam.. tetibe je tersenggut2.. arghh tapi aku teruskan perjalanan jugak.. ngam2 je aku tibe depan rumah aku, motor tu mati terus xnk idop..
Aku dah riso asal plak lah moto ni nak meragam pulak.. kang tuan die tahu kang kena marah kang (tapi aku percaye tunang aku xkn marah punye bakal bini die nih).. aku pon dgn gelojoh menaip huruf2 di keypad henset aku dgn laju sekali untuk memberitahu kpd tuan punye moto tersebut..
Dah agak dah, tunang aku xkn marah pye.. hihi.. kebetulan ptg smlm die nak hantar berkat sbb mak die masak ketupat.. so dlm pukul 6.45 ptg tu die sampai lah rumah aku.. lepas aku amek je berkat yg die bg & letak dlm tudung saji, aku terus bwk die tgok motor die...
Tunang aku try start byk kali pon x idop.. pastu die bukak lah tank minyak tu kan... jeng jeng jeng.. mesti korang dpt teka kan? ye betol tu, minyak dah abes.. kahkah.. aje sengal betol aku.. ye la, meter minyak die still x tunjok merah lagi kan, so aku pk minyak still ade..
Malu i taw.. tunang dok gelak je.. die ckp pandai bwk je tp x pandai tgok ade minyak ke x.. die bantai gelakkan aku.. ayah aku pon join gelakkan aku.. ayah aku ckp org pompuan mmg mcm tu, tahu bwk je x tgok2.. ggrrrr... tunang pesan, jgn percaye pade meter tersebut.. cehh penipu pye meter.. sbb die lah aku jd malu..
Then kat umah ade sikit petrol, g isi sikit then aku soh tunang aku g isikan petrol kat stesen minyak.. sbb aku malas nk g isi okeh.. hehe.. lepas ni aku kena berhati2.. x lah kejadian same berulang.. sejarah mungkin berulang..?? oh no...
Sowie, pic moto tu x snap lah.. nanti aku snap then aku bubuh k..

KAD TAWEN DAH CIAP!!

Uhuu dapat panggilan dari RNE Design yg mengatekan bahawasanye kad tawen aku dah ciap!! hip hip horey!!.. haha.. ahad ni boleh g amek ngan tunang tersayang.. yabedabeduu.. sgt hepi ini perempuan okeh.. sowie kalo tergedik.. ahaks!!
Nanti kalo aku dah amek kad tawen aku tuh, aku bagi u alls tgok k.. tungguuuuuu...

Wednesday, September 9, 2009

AKU TERIMA NIKAHNYA....

Oh sgt nervous nak menunggu si tunang tersayang melafazkan ijab & kabul lantas sah menjadikan aku sebagai isterinye yg sah.. sungguh berdebar aku sekarang ni..
Asalnye aku akan dinikahkan pade pagi 10/10/2009 tapi imam yg nikahkan aku kate dah ade org booking tarikh tu so aku kena awalkan.. aku akan dinikahkan pada tarikh baru iaitu pada malam 09/10/2009.. sungguh berdebar rasenye...
Persiapan rasenye dah 85% siap.. mudah2an semuanye berjalan lancar tanpe ade kesulitan.. aku x mahu majlis aku nanti serba x sempurna.. aku hanya mahukan yang terbaik untuk majlis aku..
All of u, please same2 doakan agar majlis aku nanti berjalan lancar.. jangan pulak karang rumah dah siap pahat masih berbunyi..
P/S : maaf, entry aku x bergambar.. sgt x best x bergambar.. nanti aku take pic byk2 k..

KEGEMBIRAAN SUDAH BERTANDANG..

Salam.. x sangka kita dah menginjak ke hari yang ke 19 puase.. alhamdulillah lebih kurang 10 hari je lagi kite akan menyambut hari raye.. ha??? 10 hari?? biar benar.. mcm x caye je.. aku rase tahun ni punye puase mcm cepat je berjalan.. sekejap je dah nak abes puase.. oh maybe sbb aku dah nak kawen kot.. uiiii seram pulak rase..
Ok lihat tajuk entry aku di atas.. ye, kegembiraan aku telah kembali bertandang.. aku suke sgt... semalam aku ade ckp pasal mak andam yg aku booking awal2 tu kan.. yang die tibe2 je x jd nk buat majlis aku.. malam tadi aku terus g rumah mak andam yang baru.. alhamdulillah andam tu still terime lagi.. aku x pk pjg terus amek andam tu.. aku book terus.. sebab mase dah terlalu suntok.. aku dah x sempat nak cari andam yang lain..
Mak andam tu merupekan 2 pupu kwn baik aku.. so senang sikit aku nak berhubung dgn dia.. mak andam tu mude lagi.. belum berumur 30 pun.. baik + sgt ramah + becok... uiiiii i like ini mak andam.. x boring bile die solek aku kang.. ehehe...
Setelah aku tengok & survey, aku amek pakej complete pye.. semua ade.. dari deco bilik pengantin, deco meja makan berdamai, pelamin, baju & solek semua complete okeh.. serius, mak andam ni lebih best berbanding mak andam yg aku book awal2 tu.. mak andam ni name die kak siti..
Oleh kerana aku nk majlis aku nanti gilang gemilang, aku amek 6 pasang persalinan (aku memang tamak haloba).. ok semua tu complete taw.. baju nikah, baju khatam, baju sanding, gown, kimono & baju jawe (sbb aku anak jawe okeh).. pelamin aku pilih yg simple tapi menarik.. hiasan bilik pengantin pon same, aku just pilih yg simple je, buat ape nk serabut sgt kan.. baju nikah aku pilih kaler putih, baju khatam pun same.. baju sanding aku pilih purple tapi sebab xde yg berkenan di hati, aku suruh kak siti tu buat baju baru.. dia on je... oh sgt suke... then baju gown aku pilih putih jugak.. baju jawe aku amek kaler coklat & baju kimono tu aku pilih merah.. huhu..
Alhamdulillah sgt semuanye ok.. deposit pon die kate x perlu dulu.. lepas majlis baru bayar habis... sgt best ini akak taw.. x sabar aku nak gayakan baju2 tu karang.. oh teruja giler...

Tuesday, September 8, 2009

hmm.. erm.. hurm...

Hello.. hampes... hampeh.. hampas.. korang tertye2 ke asal aku tetibe nk melalot lagi karot? ok, tadi aku sms abg edid aku yg dok JB tuh.. aku tye die bile nk balik kampong sebab skrg ngah ade expo kat Muar.. last month die ade balik tp mase tu expo dah habis.. so melepas lah.. aku just nk inform kat die ni td.. kot2 die nk beli pape ke..

Then die me'reply' ckp this year dia x pat bonus.. urghh.. ye ke? boleh caye ke? atau die kelentong aku sbb takot aku mintak belanje? konpius3... oh ye, aku bercerite nih ttg abg edid, seorang anggota tentera tu ye.. nape d panggil Edid? name die Erwan Iedham tapi x tahu asal ntah name Edid jugak jadi pilihan sebagai name glamour.. uiksss glamour ke?


Sian die, baru sebulan transfer ke JB x dpt plak bonus.. huhu.. sebelom ni keje kat Sabah negeri di bawah bayu ok.. alhamdulillah lah bile dah kena transfer ke JB ni dekat lah dgn family.. nk balik every weekend pon boleh.. tinggal lagi larat x larat lah nk bayar petrol & tol.. ahaks...



Kawan2ku semua, abg aku ni merupakan abg yg betol2 atas aku.. beza umur kami 5 tahun ye.. terlalu rapat & sgt3 suke kalo die balik kampong..



Nk tgok pic die ke? jap ea aku kasi bubuh & bg korang tgok.. layan k...




ni lah abg aku..

pic bulan 3 lepas.. mase keje kawen abg sulong aku..

ni mase die keje kat sabah..

See u olls? ni lah die abg aku yg rapat ngan aku..

ALHAMDULILLAH

Alhamdulillah, baru je aku dok tension, aku call kwn2 aku tye ade mane2 andam lain x.. ade sorang kwn aku ni bagitahu kat kampong die ade.. syukur yg amat... aku dgn rakusnye pon mintak number andam tu & terus call tanpe tunggu lame2 lagi.. x lambat seminit pon.. sebab aku takut mase yg semakin suntok..
Sebelom nie pye la aku excited giler nak gayekan baju kebaya indon tu ngan andam yg aku book tu kan tapi last2 cancel, buat aku bengang giler! bile aku call andam tu, x jawab.. tadi ade jawab tapi husband die yg jawab.. husband die ckp bini die g umah mak die.. wah ckp x boleh bangun tapi boleh pulak g umah mak die.. menipu di bulan puase..
Aku rase aku bernasib baik sebab andam baru yg aku call tadi still ok & dia masih nak amek kalo aku nk.. aku rase mmg aku kena amek andam tu jugak sbb aku betol2 dah kesuntukan waktu.. aku dah x boleh nak cari andam lain.. ade andam lain pon mahal..
Keputusannye mlm nanti aku g umah mak andam tu tok tengok baju & runding harge.. doakan aku.. amin..

GUA GERAM GILER!!!

Huh giler tajuk entry aku kali ni.. siap gune name gua lagi.. aku ngah geram giler.. serius, mcm nk tumbok muke org je hari ni.. giler geram!!! tension!!
Mcm ni, mlm tadi aku & tunang pergi berjumpa dgn imam yg akan nikahkan kami nanti.. tibe2 aku dapat 1 panggilan.. panggilan tu dtg dari anak kpd mak andam yg aku tempah tu.. then dgn rase x bersalahanye die kata "maaf lah, mak saye x dpt nk buat mase majlis awak tu.. awak cari mak andam lain boleh x? mak saye x sihat skrg.."..
Dushhhhhhhh!!! terkejut giler aku.. aku pon x dpt nk berckp dgn andam tu.. walawey.. pye la awal aku booking, last2 ckp x jd.. *****... mencarut dah aku ni.. geram pye pasal...!! tinggal sebulan je lagi, mane aku nk cari andam lain???? kenape la dugaan aku maha hebat mcm ni.. susah lah aku..
Skrg aku ngah giler2 tanye semua org amek andam mane.. giler ke.. riso giler aku sampai x boleh tido.. korang semua, please sgt.. tlg doakan aku dpt cari andam lain.. aku betol2 buntu skrg... nk nangis pon x gune..

Monday, September 7, 2009

Salam di pagi Isnin yang sungguh indah.. alhamdulillah kita dah menginjak ke hari yang ke-17 bulan ramadhan.. syukur kite masih lagi dapat beribadah di bulan yang mulia ini.. hari ni aku ade sikit kelapangan.. aku amek kesempatan ni nak kongsi aktiviti aku semalam (06/09/2009).. aku berbuke di rumah mertua ku.. eh bakal.. belum sah jadi mertua lagi.. kehkeh..


Malu + segan yg teramat berbuke pertame kali di rumah mertua.. salah lagi.. bakal mertua.. tapi sebab tunang mendesak aku, aku pon terpakse buat2 x malu.. datang je dah waktu buke.. ape punye menantu nih..


Pukul 9.15 malam, aku pon meminta diri sebab nak g expo dekat Tanjung Emas Muar.. fuhh giler ramai manusia.. al maklom lah, dah nak raye mmg ade expo dekat sane.. every year.. expo tu sampai raye nanti.. kalo nk murah, dtg malam raye tapi konpem ramai manusia.. jd lautan manusia terus..

Semalam cadangnye just nak cari shawl tapi cari pye cari xde pulak.. semuanye tudung ekin & tudung siti.. geram je rase.. aku x berminat ok nk pakai tudung tu.. aku lebih suke shawl sebab mudah nk pakai..


Jalan pye jalan ternampak plak selimut (gambar doraemon).. huhu.. x snape pic lah.. sowie ye all.. aku beli selimut tu.. boleh menghangatkan aku kalo sejuk menguasai diri.. ekeeke..


Pukul 11.30 malam baru balik.. minggu depan nak g lagi ajak abg aku yang tentera tu (kalo die balik kampong).. nk soh banje.. wek3...


Korang, nk tgok x aku pye MIL? sini aku letak pic mase besday die pade 30/08/2009 lepas.. my beloved MIL nih.. jgn main2.. die pon syg aku taw.. hehe..


maaf lah, ade pulak ramai body guard sebelah MIL aku tuh.. huhu.. perosak kek..

Saturday, September 5, 2009

AIMAN?? X KISAH.. HUHU..

Hello.. aku luangkan sikit mase sebelom aku memrajinkan diri aku kat opis nih, aku nk share pic ngan korang semua.. pic ni aku amek mase abg aku kawen.. ni kat umah isteri dia, mase tu 07/03/2009.. aku g hantar abang aku..



Ok, berbalik pade motif asal, aku just nak share pic aku dgn seorang kanak2 yg teramatlah comel + bijak + cerdik + aktif.. name die Mohd Aiman Bin Faizan.. anak abg angkat aku.. kalo korang bace entry aku yg lepas2, aku ade cerite ttg seorang abg angkat aku yg selamatkan aku mase aku kecik2 dulu dari mati lemas.. aku malas nk cerite sekali lagi, korang g lah tgok balik k..



So, abg angkat aku yang aku anggap mcm abg aku sendiri ni aku panggil abg Ijan je.. kerjaya dia same mcm abg aku, seorang tentera, polis tentera (MP).. abg Ijan dah kahwin tahun 2006 & dikurniakan 2 org anak.. sorang laki sorang pompuan..



Ini adalah pic anak lelaki dia ok.. sungguh aktif ini budak.. x reti dok diam.. kejenye asek nak berjalan je.. ok lah, aku bagi korang tgok lah ye..



Aku & Aiman.. botak kepala dia.. ayah dia punye keje la ni.. huhu..

See?? comel kan? aku sgt3 suke layan ini budak.. sgt aktif.. x terlayan.. tapi seronok.. al maklom lah, aku seorang yang amat sukekan kanak2.. winkkk...


ah comel sgt budak ni.. tapi x mahu pandang kamera langsung.. malu kot..


ni pulak adik aku.. tapi mcm abg aku sbb badan dia lebih besar dari aku.. huhu.. adik aku juga seorang anggota tentera.. (dgn adik ni nk pandang kamera pulak..)

BANGGA DENGAN DIRI ANDA


Hiiii semua.. korang rase boring x? kalo korang rase boring, meh layan pic artis barat yg selame ni kite tgok cantik je kat tv, paper mahupon magazine.. so, layannnnnnnn....


Jennifer Lopez



Ha tengok muke J.Lo ni, sekali x mekap, punye lah nampak segala bekas @ parut jerawat dia.. selame ni aku tgok die cantik je, kulit die pon same, giler halus!!






britney spears


Tengok lah muke Britney yg asli, yg neutral.. muke dia xde lah cantik mane.. kulit die pon xde lah semulus mane.. selame ni kite tgok dekat majalah tu semua hanya teknik solekan @ photoshop..


Madonna

Lagi giler nenek ni.. umur dah separuh abad pun masih maintain kat atas pentas.. tapi tengok lah keadaan diri dia yg sebenar.. mmg dah tua lah ekau ni Madonna.. patut bersara je.. x payah pakai sexy2 lagi.. tapi dia kan org barat.. ape de hal kalo pakai sexy pon..

So korang, x perlu risau lagi kalo rase diri korang tu ade kekurangan lagi.. perlu di ingat setiap manusia di dunia ini bukannye sempurna.. Tuhan menciptakan semua manusia sama.. ada mata, hidung, akal, hati, mulut dll... yang membezakan kita adalah diri kita sendiri..