BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, October 30, 2009

~ hmmm ape menu dinner nanti ek ~

...tgok jam...
...dah nak balik...
...alamak nk masak ape balik karang..
...wat hidangan dinner aku & suami...
*
*
*
*
*
...Isnin dah masak mee sizzling...
...selasa masak asam pedas...
...rabu masak sambal udang...
...semalam masak kari ayam...
*
*
*
*
*
...hari ni??...
...nk masak ape ek...
...haduiii dok pening gak kalo nk masak nih...
...kena pk menu ape nk masak...
...pastu kena tgok gak ade x bahan2 yg kite nk masak tu...
*
*
*
*
*
...Hubby ckp masak asam pedas hari2 pon xpe...
...sebab die kan penggemar tegar asam pedas...
...suke aku tgok die makan bertambah2 kalo aku masak asam pedas...
...bahagia betol rase...
*
*
*
*
*
...hmmm xpe2 akan aku pk kan nk masak ape...
...chow dulu lah...
...salam...

~ alamak aiiiiiii ~

...Adus.. adus.. & adus...
...mcm mane nih...
...besday hubby dah dekat sgt nih...
...tp x pk lagi nk beli ape...
...readers pun x mo tolong bg idea...
...alaaaa ish nk bg wallet je la mcm nih...
*
*
*
*
*
...Ok jugak kan...
...walaupon hubby baru je 2 bulan sudah beli wallet baru...
...abes, aku dah kekeringan idea weh...
...janji ikhlas...
...nanti hari2 die pakai wallet tu, mesti dia akan ingat kat aku selalu...
*
*
*
*
*
...Dah...
...stop entry kali ni...
...jap lagi nk update lain entry plak...
...x boleh bercampor aduk dong...
...see u...

~ cejuk ~

...kat luar hujan...
...bestnye kalo tido atas tilam & bantalku yg empuk tu...
...arghhh dlm opis cejuk...
...aircond sangat beku...
...ade org kulit biawak dlm nih...
...tulun3...

~ ape kena ntah ~

...Semalam balik keje aku terus berperang kat dapor...
...berperang masak ye, bkn berperang lain...
...dok masak lauk yg hubby aku request, ayam kari...
*
*
*
*
*
...Lepas maghrib kitorang dinner...
...siap makan je dok layan tv cerite 360...
...pastu cerite TOWER 13 plak...
*
*
*
*
*
...Iklan je terus g dapor wat air sunqist...
...buka peti ais amek aiskrim...
...amek jagung rebus...
...amek coklat...
...amek kacang ngan nyin...
...amek buah epal & lai...
...depan tv ade kerepek...
*
*
*
*
*
...Amek makanan tu semua letak depan tv & ngadap lah aku & hubby makanan tu...
...wat sekian kalinya aku berjaya makan semua makanan tu tanpa mengganggu perutku yg slim ni...
...see?? aku kuat makan kan? ape kena ntah aku pon x tahu...
*
*
*
*
*
...Tapi aku x riso pon sbb aku makan manyak mane pon badan tetap maintain melidi...
...cume sikit peliklah aku makan manyak betul lah smlm...
...jagung rebus aku abeskan sebatang, hubby makan 2 batang...
...coklat cadbury black forest kegemaran aku yg besar punye (175g) aku sorang makan (tapi x abes ek ade balance & skrg berada di depan monitor aku & menunggu mase tok d 'ngappp' oleh mulotku ini)...
...buah epal aku makan sebiji, hubby amek buah lai...
...kacang ngan nyin kitorang sental 2 org abes sebungkos...
...aiskrim aku makan sorang abes 1 cawan...
*
*
*
*
*
...Fuh3 gile melantak aku nih...
...hari ni je pagi tadi dok sarapan jejari ayam 8 ketul...
...ni ngah dok memikir nk mkn roti twiggies gardenia depan mate aku ni...
...coklat cadbury smlm ni pon kang aku abeskan...
...td bwk bekal nasi + ayam + kari tok lunch karang...
...dlm drawer ade oligo coco + biskot muncys...
*
*
*
*
*
...Ish3 biar benar nih...
...xpe2, hubby aku pon mmg nk sgt aku debab kan...
...suamiku tersyg, akanku cuba untuk men'debab'kan badanku ini untukmu...
...ha3 poyooooo...
*
*
*
*
*
...Ok lah itu saje untuk entry kali ni..
...ade tugasan menyusul..
...dan pasti aku buat keje sambil mulot dok ngunyah je..
...aku dulik hape?...
...aku beli pakai wet hubby aku bkn wet korang...
...wek3...
...END...

Thursday, October 29, 2009

~ muntahkedarah ~

...blurpppp.. alhamdulillah...
...sendawa menunjukkan aku telah kekenyangan...
...hari ni dlm sejarah aku telah mencipta rekod kerana makan dgn manyak...
*
*
*
*
*
...Pagi sarapan makan nasi goreng...
...pukul 10 buat oligo coco + biskut munchys...
...then makan roti gardenia...
...lunch time makan nasi + sambal udang...
...skrg baru lepas mkn biskut coklat munchys punye + air kosong 1 botol besar punye...
*
*
*
*
*
...Nanti balik nk masak ayam kari...
...makan lagi...
...tapi timbang berat masih di takuk yg lame...
...40 kg...
*
*
*
*
*
...Tapi hubby aku nampak mcm dah ade peningkatan sikit...
...itu tandenye aku bg die mkn sedap2 + jage die elok2...
*
*
*
*
*
...Entry kali ni ringkas...
...sebab aku malas nk taip panjang berjela...
...esok kalo ade story, aku update lagi ek..
*
*
*
*
*
...See u again...

~ hmmm... please bagi some idea meh.. ~

...hmm.. hurmm.. tggal 3 hari je lagi besday hubby...
...x tahu lah nk bagi ape...
...jam tangan, t-shirt, kemeja, kasut adalah brg2 yg pernah aku bagi...
...nk bagi lain barang pulak...
...tapi x tahu nak bagi ape..
*
*
*
*
*
...cadang just nak masak sedap2 tok die & wat candle light dinner paling romantik...
...tapi pk2 balik mcm x ok pulak raikan 2 org je...
...family sebelah aku kate nk buat birthday party same2 ngan adik aku sbb adik aku lahir 05/11/2003...
...01/11 & 05/11 kan x jauh, better lah buat same2 kan...
*
*
*
*
*
...tu lain hal, skrg aku nk korang bg suggestion ape hadiah yg patot aku bg kat die?...
...please tlg aku k...
...kerjasama anda semua adalah sgt2 dihargai...
*
*
*
*
*
...P/S : Jgn pulak ade bg suggestion soh bg anak sebagai hadiah.. ade yg masuk ICU kang...

Wednesday, October 28, 2009

WAHHHH BESTNYEEEEEEE

See? tajuk aku dah buat aku happy.. clap.. clap..clap... seronotnyeee..
*
*
*
Sebenarnye aku ade story baikkkkkkk punye nk kasi tahu same korang semua taw.. nk tahu x? nk ke xnk? alohaaa.. aku story jugak ar sbb ape gune aku wat entry ni kalo x story??..... ngeeeeeee...
*
*
*
Malam tdi dok tengok tv cerite 'Tari Tirana'.. abes je cerite tu, hubby bukak channel lain.. x tahu lah cerite ape sbb mate aku dah dok pejam..
*
*
*
Lepas tu aku terus melayang hilang dlm mimpi yg indah.. ehekk.. aku tido la tu maknenye.. before that aku ade mintak izin ngan hubby aku yg aku nk masok tido dulu.. tapi... my hubby kate teman die tengok tv dulu baru masuk tido same2..
*
*
*
Last2 aku mmg dah x larat dah mate ni, aku sedap je la tido depan tv tu..
*
*
*
Pastu kan ntah dah berapa lame aku tido depan tv tu, aku rase mcm aku ade di awangan pulak.. sekali aku bukak mate.........
*
*
*
*
*
*
*
Lorrrrrr hubby aku dok dukung aku masuk bilik.. pehal la xkn kejutkan aku je kan.. heheehe... tapi seronoknye bile kena dukung ngan hubby... baiknye hubby aku.. romantiknye...
*
*
*
Ahh tibe2 idea nakal menerjah dlm kepale menghasut aku tidur di depan tv lagi malam ni supaya hubby aku angkat aku masuk bilik lagi.. lalala..
*
*
*
Wehhh korang, ini kan blog aku kan, so suke hati aku la nk ckp pasal ape pon... x suke, boleh blah!

ALAMAK MCM MANE BOLEH JADI MCM NI

Ayoyooo.. bace tajuk je dah mcm giler exicted nk tahu.. ngeeee....
*
*
*
Hari ni 28/10/2009 terjadilah kejadian yg tidak aku ingini.. DAMN!! Malu sungguh aku pade suami tercinta..
*
*
*
Nak tahu x pe benda yg aku dok melalut ni? pasal ape? pasal diri aku lah..
*
*
*
Sebenarnye kan tadi pagi aku... hmmm.. aku kan.. alaaa malu lah nk ckp dekat u alls semua.. kalo aku bagitahu ni, jgn dok kutok2 aku taw..
*
*
*
Tadi pagi aku telah KESIANGAN!! ye kawan2 sekalian, aku telah bangun lambat di mana jam telah menunjukkan 7.20 am aku baru bangun.. soooooooooooo DAMN!!
*
*
*
Jadi, dgn sepantas kilat aku dok lincah g dapor masak air, masak nasi, panaskan lauk (x sempat masak tok my hubby).. goreng nuget tok sarapan.. mandi2 siap2 terus g keje..
*
*
*
Suami ckp "7.20 am baru bangun? penat sgt ke ma? xpe lah, nanti pa makan ape yg ade je la.. balik keje karang tolong masakkan sambal udang ea syg..."
*
*
*
Aku jd malu di situ.. kesian suamiku.. nasib baiklah lauk asam pedas ikan pari semalam ade lg.. aku betol2 x sengaja boleh bangun lambat.. ye, mmg aku penat.. aku masih lagi sesuaikan diri dgn alam baru ni.. tlg bg aku masa sesuaikan diri..
*
*
*
Kpd suami tercinta, "Ma mintak maap manyak2 sbb x dpt masakkan tok pa hari ni.. ma x sengaja & harap semoga kejadian ni xkn berulang lagi syg.."
*
*
*
Sila jgn kutuk aku.. aku x sengaja ok......................................!!

Tuesday, October 27, 2009

HONEYMOON??

Semalam.. dok borak ngan hubby.. hubby tetibe bukak topik bulan madu.. toing!! exicted terus den rase smlm..
*
*
*
*
*
Al-maklom la, kitorang ni bz a.k.a. xde mase langsung (erk.. ye ke? mcm menipu je).. ade bincang about this but x sure lah nk g ke x.. ikotkan hati aku, mmg nk sgt g honeymoon..
*
*
*
*
*
Hubby kate nk g Langkawi.. tapi.. aku lebih suke Pulau Sipadan.. wahhh over aku taw nk request g Sabah.. hubby kate no money nk g jauh2.. warghhh kejam2.. (sape yg kejam? aku ke hubby aku? konpius... erk..)
*
*
*
*
*
So kitorang jd blur kerana topik tersebut.. hubby kate g lah Port Dickson dulu je la ke, Melaka ke.. tapi aku x bg kate putus.. sbb kepala otak aku pon blank + jammed..
*
*
*
*
*
Pastu hubby kate g Genting je dulu pulak.. tapi kaum kerabat die nk ikot sekali.. wat the???? ape kes nk g honeymoon bawak family.. majok di situ ye.. x mo g ramai2..
*
*
*
*
*
Jadinye, kesimpulan yg dpt di buat ialah, better x payah nk g honeymoon.. nk memikir pun makan tahun.. wahaahaaa.. xpe2, nanti balik aku nk tanye hubby lagi.. lalala..
*
*
*
*
*
P/S : Byk jugak name2 tempat yg disebutkan ek.. ntah g ntah x.. berangan je dulu.. eh2 bukan berangan tapi berbincang..

BORING

Hari ni bersamaan 27/10/2009 aku telah disahkan menghidap penyakit kebosanan yg melampau.. haha giler poyo betul..
*
*
*
*
*
Sebenarnye aku rase bosan sbb... sbb... byk keje woooooooooooo...
*
*
*
*
*
Warghhh nk nangis.. bosan bebenor nih asek wat keje je.. bilenye nk goyang kaki sikit..
*
*
*
*
*
Tu saje untuk makluman semua.. beta nk buat kerja dulu..

Monday, October 26, 2009

NGANTUK

Aku ngantuk...
*
*
*
*
*
Amat ngantuk.. sampaikan xde semangat nk wat keje..
*
*
*
*
*
X cukup tidur? tak mungkin.. kekenyangan? maybe... syaitan bergayut di mateku? ye, jawapan paling tepat sekali..
*
*
*
*
*
Ngantuk sgt nih..
*
*
*
*
*
Nak g cuci muke jap ar ea...

BERTUKAR!!

Yeyeye.. aku dah tukar templates, dah tukar title blog...
*
*
*
*
*
*
*
Sebab?? suke hati aku la kan.. aku kan dah bosan dgn template lame tu.. & skrg dah pon bergelar PUAN SRI.. eh2 salah, bergelar PUAN sahaja..
*
*
*
*
*
*
*
Saje letak MRS LAN sbb nak bagi nampak name suami aku.. ops, bukan2, saje je.. alaaa sekali sekala nk tukar selera...
*
*
*
*
*
*
*
Ok x template baru aku? sila kate ok ye sbb kalo korang ckp x ok, nanti aku jd pusing mahu tukar lain template.. ponat den dah ni ha...
*
*
*
*
*
*
*
Cukup dulu sampai sini.. nanti karang aku letak entry baru pasal..........
*
*
*
Kena tunggu dulu k..

Saturday, October 24, 2009

SAKIT HATI

Uikss x memasal tetibe jek aku nk post entry ttg sakit hati plak dah.. ape kes???
Ceritenye amatlah menyayat hati..
hinggakan boleh membuat korang menangis guling2...
erkk poyo di situ kerana aku telah menipu..
sebenarnyee....
aku ade sikit soklan nk tye korang..
pernah x korang rase sakit hati sgt?
x kire lah sape pon yg wat korang sakit hati..
kwn, kekasih, suami, keluarga.....
just wanna share with all of u..
sebab...
aku pon pernah disakiti..
tapi tu cerite lame..
org yg aku syg menyakitkan hati aku..
sakitnye yg amat sampaikan rase nk ***** (sensor di sini kerana dikhuatiri akan menjadi ikutan)
Tapi aku sakit hati x lame..
Memang bila org yg kite syg tu yg buat hati kite sakit, mmg parah...
kalau kawan2 yg buat x rase sgt..
tp bile org kite syg??
pehhh makan dlm woooo...
now i feel that feeling again..
sape yg buat?
yang pasti bukan kwn, bkn keluarga, jauh sekali suami..
tapi org terdekat di mana aku bekerja...
Tulun3!! sakit hati nih ha..
Hinggakan entry ini ditaip sampaikan mahu tercabut keyboard aku..
Ngeeeeee.....
Fuh3 selawat manyak2 yanti oiiiiiiiiiiiiii!!
Korang, silalah bagi aku sikit panduan supaya hati aku x rase sakit lagi..
Toce.. toce..

YAHOOOOOOO!!! GEMBIRA GANDA 23

Wahhh tajuk entry aku x agak2 ek.. well aku ngah merasa gumbira tahap maksima nih.. sebab ape????
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Sebab hari ni aku balik rumah mak ayah aku!!! yabedabeduuuuuuuuuuuuu....
.
.
.
.
.
.
.
.
Ok itu saja laporan hari ini.. bye2...

Friday, October 23, 2009

CUAK BEBENOR..

Tadi after lunch, i wanna open my blog.. but.. x boleh.. beberapa kali cuba pun sama.. damn!!!.. maybe line down.. think positive je.. walhal dlm hati... aiyaakkk!! x tahu nk ckp wooo..
Terus ym member blogging, erkk diorang pon ckp x bley bukak.. oh lega rasenye.. bkn aku sorang je mengalami masalah ni.. suke3..
Selepas beberapa lame, ha boleh pon bukak.. alhamdulillah syukur.. kalo lah x boleh bukak, mahu menangis guling2 aku kat atas lantai opis nih..
Ok2 aku x tahu nk buat entry ape sebenarnye.. so cukop je lah sampai sini ek..
See u next entry.. bye2...

PONING PALO..

Arghhh pening pale...
kenape?
mengape?
oh no.. rasa malas terus mahu buat kerja..
tidur??
boleh ke??
silap2 kena tendang dgn boss..
MC?
Malas jugak.. boring dekat rumah, hubby pun keje..
So??
Kerja je la..
End...
Dot.. dot...

Thursday, October 22, 2009

MAKAN BERDAMAI 11/10/2009

Hello alls!! bertemu lagi ye.. nk upload pic makan berdamai mase majlis bertandang pade 11/10/2009.. layankan..

Makan time.. nampak x kelapran aku kat situ.. tapi mak andam aku lagi hampeh.. makan x hingat..

Suami aku dok nyakat aku je dgn gambar ni.. katenye aku bukak mulot kurang besarrrrr... cesss...

Potong kek itu.. kek kurang cantik.. lalalala..

Suap kek itu ke dalam mulotku ya suamiku..

Dah2 cukop lah setakat ni.. penutup sudah majlis perkahwinan aku.. nanti kalo aku rajin, aku update ek.. sampai ketemu lagi.. see u.. bye2..

MAJLIS BERTANDANG 11/10/2009

Salam hari Khamis semua.. hari ni aku nk upload pic mase majlis bertandang ke rumah suami aku pade 11/10/2009..

Ni pelamin dekat rumah suami.. tema coklat gold..

ni 2 org anak buah suami aku, jd penyambut pengantin..

Aik kenape aku jalan sensorang je? mane pergi si suami?
See?? suami aku dok jalan laju2 dgn pengapit dia sampai tinggalkan aku kat blkg.. x sabar nk sanding la tu.. he3..
Ha mcm ni baru betul.. jalan berdua ye syg..

Sedang siarak masuk ke halaman rumah.. panas betul waktu tu hanya Tuhan saja yang tahu..

Sebelum masuk ke dalam rumah, haruslah menyaksikan pencak silat ye.. yg kat umah aku tu aku x upload plak.. ngeee..

Ye itu dia org yg bersilat sedang bersalaman dgn suamiku..

Diarak pula untuk memasuki rumah.. badan dah berhujan peluh..

Fuh lega dapat duduk atas pelamin tapi peluh masih mencurah.. kontrol je..

Dari jarak dekat.. muka senyum je walhal wahhh hot3..

Aku cium anak abg sepupu aku.. asek nangis jek, kena cium sekali..

Bergambar kenangan dgn kaum kerabat suami aku..

Bersama rombongan aku pulak.. tapi masih belum cukup sebenarnya.. x muat.. kehkeh..

Dgn member2 suami aku.. pye la ramai.. sabar je lah.. nak amek gambar pun kecoh masing2..

2 org member suami.. member tempat keje lame dia..

Sebelum makan berdamai, kitorang baling gula2 dulu.. ha rebut jgn x rebut..

Cukup dulu sampai kat sini.. nanti aku free aku upload lagi mase makan berdamai.. tungguuuuuuuuuuuu.. bye2.. see u next entry..

Wednesday, October 21, 2009

PHOTOSHOOT PART 3

Ok, kali ni aku nk upload pic aku mase photoshoot lepas je tamat majlis dekat rumah aku.. meh2 jom tgok..
Aku mmg x reti possing leeeeee.. jgn gelak ek..
Sakit2 badan aku terliuk lentok mcm ni.. ish3..
Main bantai je possing mcm ni..

Kembang x gown aku...

Dengan suami pulak.. hensem suami aku pakai kot..

Pandang muke suami, baru lah dia nk senyum..

Kitorang kaku di situ.. jgn komplen..

Kat luar rumah aku je bawah pokok kelapak..

Alamak tetibe ade gambar motor sape ntah kat sebelah tu.. merosakkan gambar aku..

Ok jugak ek lame2 aku possing.. ade la kaku sikit.. lalala..

Kat pokok kelapak sawit plak..

Mengembangkan kain gown yg telah sedia kembang..

Photoshoot untuk baju gown ni manyak jugak tapi kan korang, aku malas nk letak lagi lah.. he3.. so cukop lah untuk hari ni aku upload.. manyak dah ni.. see u lain entry k.. wassalam..

WEDDING PIC LAGI

Nk upload lagi.. x kire, aku ade mase ni, so aku nk upload secare pantas ye semua..

Keluarga kakak ipar aku.. baju oren tu bukan anak mereka ok.. tu anak akak ipar aku lagi sorang..

Baju hijau tu bakal biras aku merangkap tunang kpd abg ipar aku.. yg sebelah aku tu name die CT, amek spm tahun ni tp badan die mmg besar.. yg dukung budak tu lah kakak ipar aku lagi sorang tu.. baju oren tu anak dia.. suami dia x ada, x ikot..

Adik beradik aku.. tp x complete ni.. adik2 aku pon xde.. abg sulong aku pon xde.. masing2 ntah ke mane mase tu.. dari kiri adik aku, Irwan Syah keje tentera kat Perak, sebelahnye awek die, Nurul Hidayah, sebelah aku tu kakak aku, Wan Idayu keje marketing & abg aku yg keje kat JB, tentera jugak, Erwan Iedham..

Tengok muke suami aku, muke keletihan.. kesian dia..

Bestnye dlm pelukan suami tersayang..

Yeah lagi sekali bagi korang jealous.. lalala..

Dah la ni aku upload pic sanding.. penat pulak nk letak manyak.. lepas ni aku upload pic mase photoshoot baju gown plak ea.. nantikan ok..

PIC MAKAN BERDAMAI & POTONG KEK

Korang readers2 sekalian, aku upload lagi eh pic wedding aku.. sarat bebenor nih.. nk upload semua yang ade dlm album aku nih rasenye.. bley mcm tu? ahaks..


Mule2 bace doa dulu ok..

Lepas tu barulah boleh mamam.. wahh aku nmpk lapar di situ ye sampaikan x hiraukan org keliling aku.. dari pagi x terisi perut mase tuh..

Suap-menyuap pulak.. romantik kan.. kitorang mmg amalkan mkn bersuap ni, boleh buat hubungan tambah erat.. x caye? try lah buat..

Potong kek plak.. yihaa.. nmpk kek aku? dah sedikit tenggelam sebelah.. mungkin sebab panas letak dlm kotak..

Nk kuarkan kek yg dah dipotong pun payah..



See u alls? suami aku saje sakat aku taw bagi kek sebesar alam tu kat aku..

Aku memang suke suap2 ni dgn hubby aku..

Dah? ok x? nanti aku upload lagi lah ea.. aku penat pulak nk upload manyak2..

UPLOAD LAGI PIC KAHWIN..

Buat semua readers blog aku, aku nk upload lagi pic kahwin aku..



Mak andam aku mengira duit dlm sampul.. kalo x cukop, suami aku mmg x boleh naik pelamin..

Suami aku x sabar nak naik pelamin dah tu.. he3..

Dah dapat naik.. bagi bunga tangan dulu..

Pastu cium tangan suami ok.. isteri solehah aku ni.. peace!!

Lalalala dah duduk berdua..

Dari jarak dekat..

Acara menepung tawar.. mak long aku nk mendengki aku nk calit inai kat muke aku.. ish3 sib baik aku sempat elak..

Ni pulak acara melempar gule2 & duit syiling.. nk runtuh jugak rumah aku.. ish3..

Dah kosong pun bakul tu.. dah siap melempar..

Puas hati x anda semua? nk aku upload lagi? pic mase makan berdamai & potong kek? ok2, nanti aku upload lagi..