BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, April 12, 2010

gerak la lagi syg...

Salam..
Semalam pergi jemputan dgn keluarga mertua ke Kota Tinggi..
Mase ondaway balik, rase ade pergerakkan dlm perut..
Oh my baby sedang bergerak2..
Tapi cume sekejap..
Papa x dpt rase baby gerak..
Papa terkilan terus ckp dgn baby "anak papa, tendang la terus.. papa nk tgok"..
Kesian papa x sempat nk rase baby gerak..
Syg anakku, x kire ape jantinamu, mama mahu kamu sihat2 ok..
Mama & papa x sabar nk tunggu hari kamu dilahirkan nanti..
Semoga semuanye selamat..
Barang2 menyambut kelahiran kamu mama & papa belum lagi prepare..
InsyaAllah bulan depan mama & papa pergi shopping barang2 kamu..
Jadi anak yg berguna ye syg.. pade bangsa, agama & negara..
Jadikan mama & papa bangga dgn kamu..
We love u so much syg..

Monday, April 5, 2010

Lamenyeeeee x update blog!!!

Assalamualaikum wrt..

First of all, aku nk mintak maap byk2 sbb da lame sgt x update blog aku ni.. bersawang da ni.. bukan bersawang lg.. makhluk2 lain pon siap da bertakluk kat sini.. ngee..

Bukan aku sengaja menghilangkan diri tetapi kesibukkan dgn kerja & Facebook telah membuatkan aku terlupa sebentar untuk mengupdate blog sendiri.. tapi aku masih sempat menjengah blog2 korang semua..

Yg dulu pregnant, skrg da jd mummy.. alhamdulillah.. yg dulu bujang skrg da menjadi tunangan org, yg dulu bertunang skrg da jd isteri org.. seperti mane aku, awal terciptanye blog ini aku masih lg bergelar tunangan org then menjadi isteri.. dan skrg adalah saat2 bahagia dlm hidup aku di mana aku akan menjadi mama.. insyaAllah bulan 9 ni aku akan berubah title menjadi MAMA.. syukur alhamdulillah pada-Mu ya Allah..

Ramai yg bertanya ttg kandungan aku.. ade yg bertanye mcm mane period boleh pregnant.. haha.. tu la.. sbb x update blog berbulan2, inilah jadinya.. sebenarnye selepas hari perkahwinanku, aku menunggu hampir 3 bulan jugak untuk mendengar khabar gembira ni..
Last period aku pade bulan 12, pertengaha disember.. bulan Januari period aku terhenti.. bile dah lewat 4 hari, aku g farmasi beli pregnancy test.. org kate baru 4 hari lewat, tggu la lagi.. tp aku x pernah lewat dtg bulan.. tiap bulan mesti tetap.. so, aku wat test sendiri & keputusannye nampak samar2.. mase tu x berapa nk yakin aku ni pregnant.. tp ade nmpk 2 line.. cume samar sgt.. husband ajak g klinik.. so 2 hari lepas tu aku g klinik.. mase tu pon masih samar2 lg tp doctor yakin ckp aku pregnant.. hmm tp aku ni masih x berpuas hati, 3 hari lepas tu aku g klinik 1 lagi.. dan selepas buat urine test, alhamdulillah nampak dgn jelas & pekat 2 line tu.. syukur....

Perasaan mase tu?? x tergambar ok.. aku nk menangis tp rilex sbb depan doctor & suami.. aku tgok suami tersenyum gembira.. balik dari klinik, suami terus mengingatkan supaya aku jage kandungan, x mo angkat benda2 berat.. ah suamiku sgt syg padaku & juga baby.. suami mmg sgt suka & syg pada kanak2.. begitu jugak aku.. aku pon suka sgt dgn kanak2.. sbb tu kami x kisah menjadi ibu bapa dlm usia muda..

Skrg usia kandungan aku sudah masuk bulan ke-4.. walaupon masih belum rase pergerakkan baby, tapi aku tahu baby pasti x duduk diam dekat dalam perutku.. x sabar nk tggu saat tendangan pertamanya.. aku masih lagi belum scan.. mungkin this weekend pergi scan.. suami dah sibuk soh scan tapi aku rase nanti dululah..
Mase mule2 aku pregnant, amat sengsara.. tapi aku rela demimu syg.. aku mabuk x boleh bangun selama 4 hari.. bangun tidur nk pergi kerja aku rase mual & loya.. angkat kepala je rase berpusing & nk muntah.. bila baring, alhamdulillah ok cume mual2 je.. aku mc 3 hari.. mujur boss faham situasi aku.. selame aku terbaring je, suamilah yg menjaga aku.. sgt2 terharu dgn layanan suami & kesabarannye yg melayan kerenah ibu mengandung ni.. semua makanan aku x boleh jamah, mesti nk keluar balik.. susu pon x boleh tertelan...
Alhamdulillah selepas 4 hari aku dah boleh bangun & pergi kerja tapi masih x boleh menelan makanan.. hanya minum sup sahaja.. hampir sebulan aku x dpt makan ayam.. walhal ayam adalah feveret aku.. hanya lepas kandungan masuk bulan ke-3 sahaja aku dah boleh makan apa saje.. tp bile da boleh makan ape saje, rase nk makan itu ini pulak..
Tapi syukur, setakat ni aku hanya mengidam makan PAU, DURIAN, TOM YAM THAI, PIZZA & KERANG BAKAR CICAH SAMBAL ASAM.. skrg aku rase nk makan sambal petai pulak.. tp susah nk cari petai skrg ni.. suami dah mencari merata x jumpe jugak.. tapi kami akan usahakan jugak.. al maklom la, kate org2 tua kalo kite pregnant & mengidam makan benda tu x dpt, nanti anak kite meleleh je air liur die.. xnk lah mcm tu kan.. buat anakku, mama & papa akan cari jugak ape sahaja yg ingin kamu makan...
Ha yg pasal durian tu mmg so funny! al maklom la, aku adalah seorang yg tidak makan durian.. ntah kenapa tetibe je nk rase makan durian.. nasib baik melambak jual kat tepi2 jalan.. yg lebih menghairankan, aku nk makan durian yg isinya warne kuning tu.. huhu.. alhamdulillah skrg musim durian.. kalo bukan musim, menangis aku..

Hmm cukop sampai sini dulu.. walaupon byk lg yg aku nk ceritekan pade u all.. tunggu lah aku update lagi.. entry ni x bergambar.. haha.. nanti kalo aku dah membuyung besar, aku upload k.. skrg masih tecit, x nampak pon.. see u in the next entry... bye3..