BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Saturday, December 26, 2009

hello ^,^

Salam...
lama aku x jengah blog aku ni..
wahh dah bersawang dah..
adehh malas aku skrg nk bukak blog ni..
maybe kesibukkan dgn facebook..
hakhak...
tp aku akan cube untuk update blog ni...
walaupon sebulan sekali, dua bulan sekali, setahun sekali???!!!
ok2, aku xde idea sebenarnye..
tu je yg aku nk bagitahu..
aku bukan menghilang tanpa d kesan..
aku ade jengah blog korang, cume aku malas update..
ade mase, ade cerite, aku update ok..
tunggu...
see ya!

Monday, November 16, 2009

~ bila mase itu akan tiba ~

...Salam...

...aku sedang berada dlm mood yg tidak stabil...

...smlm aku dah start sakit perut...

..."oh no please jgn lah"...

...akhirnya pagi tadi aku bangun tidur ternyata sudah...

*

*

*

*

*

...aku PERIOD...

...sedey...

...sbb maknenye aku x pregnant lg...

*

*

*

*

*

...sob...sob...

...weh dah3 la...

...terlebih sudah aku teremosional...

...emo lebihhhhhhhhhhhhh...

*

*

*

*

*

...xpe2, aku mude lg, ade mase lg (sedapkan hati)...

...usaha lg...

...maybe xde rezeki lagi...

*

*

*

*

*

...aku jeles sebenarnye...

...sbb smlm tgok kwn aku dah bersalin...

...nmpk baby die, terus nk baby sendiri...

...arghhh tensen3...

...xpe2, aku baru je kawen...

*

*

*

*

*

...hmm tlg doakan aku k...

...aku amat mengharapkan kehadiran org baru dlm hidup kami suami isteri...

...aku pasrah padamu Tuhan...

...hanya pada-Mu ku berserah...

Wednesday, November 11, 2009

~ sengal... badanku yg sengal2 ~

...Tulun3...
...sengal sgt badan aku...
...x tahu lah nape...
...maybe kesibukkan menguruskan rumahtangga & bekerja seharian yg buat diri x cukup rehat...
...ok, bila kita dah berumahtangga secara automatiknye kehidupan kite akan berubah jugak...
...aku sedang melalui proses perubahan tersebut...
...adakalanya aku rase nk resign je keje & stay kat umah jd surirumahtangga sepenuh masa...
...tapi bila difikirkan balik, bosan pulak aku kat umah sensorang karang...
...al-maklom lah, suami keje balik ptg...
*
*
*
*
*
...berbalik kpd badan aku yg sengal2 nih, maybe bebanan tugas di rumah & pejabat...
...memeritkan dokkkkkkkkkkkk...
...mlm td dok ngadu kat hubby...
..."badan org ni kan sakit2 la.. sengal2 je rase"...
...hubby dok pandang lain mcm...
..."ade pape ke?"...
...aik? lain pulak yg di pikirkannye...
..."ish org sengal2 la badan ni sbb penat, letih.. tlg urotkan bley?"...
...hubby dok sengih jek...
..."oh buleh3... meh3 sini"...
*
*
*
*
*
...sekali die urot...
..."auwwwwww arghhhh"...
...hehehe sakit beb, maybe urat2 aku dah berselirat dlm tu, sbb tu sakit sgt...
...hubby kate die x pandai urot...
..."alaa urot je la ngan isteri wak jamiran tu, die kan pandai urot"...
..."ok ke? hmmm bley lah... jom3"...
*
*
*
*
*
...sepantas kilat we alls pergi rumah wak jamiran tu beb...
...kena urot mmg le sedap sampai nk tertido aku d watnye...
...tp kurang power la urotan die...
*
*
*
*
*
...mase mak cik tu urot kat bahagian perut i yg slim nih, mak cik tu tye soklan yg biase ditujukan kpd pengantin2 baru...
..."ni dah ade isi ni xde mabuk2 ke?"...
...aku dah pelik sepelik-peliknye ok (aku wat muke pelik sekali)...
..."isi ape mak cik? mane ade.. blom ade tande2 lagi lah"...
...mak cik tu dok pandang aku...
..."tapi ni mak cik rase mcm dah ade ni"...
...toinnnnnnnnnngggg!!!...
...aiyooo tuan punya badan pon x tahu, org lain pulak tahu...
...aku menafikan sbb mmg xde tande2 lagi lah wehhhh...
...aku pon malas nak g check...
...tunggu bulan aku tibe waktunye...
...kalo terlepas bulan, aku mmg nk g check ok...
*
*
*
*
*
...aku mmg cemburu tgok kwn2 aku pregnant...
...ade yg dah dpt baby...
...tp aku kan masih baru...
...inai di jari pon masih merah lg...
...aku kan masih mude...
...boleh berusaha lagi...
...korang semua, please doakan aku...
...doakan kebahagiaan rumahtangga aku sampai akhir hayat jugak...
...sampai sini je...
...jumpe lagi...
...salam...

Monday, November 9, 2009

~ gastrik mengganas ~

...Salam...
...hari yg sungguh membosankan...
...hari isnin merupakan 'Garfield Day' bagi aku...
...malas nk g keje, malas nk wat keje...
...dah biase dah tu...
...setiap isnin ok...
...mmg mcm tu la yg aku rase...
...mase pon aku rase lmbt berjalan...
*
*
*
*
*
...cut the crap...
...aku nk cerite ttg gastrik yg aku alami...
...semalam menyerang lg...
...mungkin sbb kedegilan aku sendiri yg x mo mkn...
...dari pg sampai ke ptg cume keropok lekor & pisang goreng yg jd alas perut...
...langsung x menjamah nasi...
*
*
*
*
*
...Sabtu mlm aku balik umah mak ayah aku...
...ade makan2 sikit...
...ptg ahad smlm aku nk balik umah aku semula sbb kat sane pulak aku nk wat mkn2...
...kul 5.30 la mcm tu aku nk balik...
...ondaway nk balik tu tetibe je x semena2 dada aku sakit menusuk...
...dah feeling x best...
...dlm kereta aku diam je...
*
*
*
*
*
..."nape ni?" hubby aku tibe2 tye...
...aku tye die balik, "ape yg nape?"...
..."tibe2 diam? td bkn main ckp je x benti2"...
...aku cume mengukir senyuman...
...hubby dpt agak jugak...
..."sakit lg ke??"...
...aku cume anggukkan kepala...
..."tu la degil xnk mkn"...
...& pot pet pot pet...
*
*
*
*
*
...singgah kedai runcit...
...hubby belikan roti + air soya + sepotong kek...
...hubby pesan aku makan semua tu...
...perut aku kosong, tu yg buat gastrik menyerang...
...hubby sgt3 ambil berat diri aku...
...dia sgt menjaga aku...
...sesungguhnya aku amat bertuah dikurniakan seorang suami yg menyayangi diri aku seadanya...
...lepas perut aku diisi, alhamdulillah sakit tu berkurangan...
...hubby pun lega tengok aku dah ok sikit...
*
*
*
*
*
...aku kena jaga pemakanan aku...
...tapi aku x dpt menahan godaan jugak kalo makanan sedap2 ade depan mate...
...hubby pesan lepas ni masak jgn pedas2...
...tapi kesian kat hubby...
...dia suka makanan pedas terutamanya sambal tumis...
...yg penting skrg ubat aku kena ade selalu bersama ke mane je aku pergi...
...ubat pon x boleh putus lepas ni...
...habis je ubat kena g klinik ambil ubat lagi...
*
*
*
*
*
...then malam tadi bakar ayam, udang, kerang & ikan sempena hari lahir suami...
...family aku pon dtg sebab buat majlis dekat rumah aku...
...ade mcm2 hidangan.. tapi semuanye bakar punya...
...aku makan ayam bakar, udang bakar, kerang bakar, ikan bakar + kentang goreng...
...ade sambal asam & sambal kacang...
...sambal asam tu sgt3 pedas...
...diam2 aku amek jugak sambal asam tu sikit makan dgn kerang bakar...
...aku makan banyak jugak..
...abes je kerang tu aku amek lagi, abes amek lagi, abes amek lagi sampai 3 kali...
*
*
*
*
*
...tetibe dok sedap makan, hubby yg tengah bakar ayam nampak la pulak...
...die dtg cekak pinggang depan aku (amboi syg aku ni siap cekak pinggang)...
..."ni sape yg soh makan pedas2 ni?"...
...die tye aku dlm nade agak marah sikit lah...
...aku pulak menjawab...
..."alaaa org makan sikit je"...
...hubby dgr je terus amek sambal depan mate aku tu die letak jauh2...
...pastu siap ckp ngan mak mertua aku...
..."mak tengokkan yan ni, jgn sampai die makan pedas2"...
...see2? zalim kan? wargghhhh....
*
*
*
*
*
...skrg semua kedua2 belah family aku dah tahu yg aku ade gastrik...
...masing2 sgt prihatin dgn keadaan aku...
...alhamdulillah aku dikelilingi org2 yg menyayangi aku...
...terutamanya hubby tercinta...
...thanx syg kerana menyayangi diri ini...
*
*
*
*
*
...disebabkan kedegilan aku, malam tadi pukul 1.30 am gastrik dtg lg...
...x bley tido...
..sampai hubby naik riso nk bawak aku g spital...
...i kan degil, stubborn u know...
...x mo jugak...
...hehehe....
so aku lelapkan je jugak mate aku ni walaupon sakit...
...dah telan pil dah, x lame pastu aku tido...
*
*
*
*
*
...sampai sini saje entry aku kali ni...
...ada keje menanti...
...see u alls di lain entry..
...wassalam & adios...

Saturday, November 7, 2009

~ gastrik ~

...aku ade gastrik rupenye...
...dah 2 hari starting khamis 05/11/2009 aku dok senak2 perot..
...pedih2 + senak2...
...jumaat 06/11/2009 dah x tahan...
...mase kat opis mmg senak sgt...
...nk2 bile aku jalan, mcm sakit sgt...
...terus sms hubby ngadu kat die...
...die sgt2 risau...
*
*
*
*
*
...aku tahankan sampai ke ptg...
...balik keje aku terus g klinik ngan hubby...
...doktor cek & mengesahkan aku gastrik...
...arghhhh....
...dugaan...
...kena byk pantang makan lepas ni...
...kari, sambal, asam, milo adelah antara yg aku x boleh makan...
...tensen3...
*
*
*
*
*
...dpt 3 jenis ubat...
...ubat gastrik ade 2 jenis...
...ubat sakit perut ade 1...
...hmm menci2...
*
*
*
*
*
...hubby dok pot pet kat aku jgn mam pedas2 lg...
...aku kan penggemar makanan pedas yg tegarrrrrrrrrrr...
...aku dok mengampu hubby...
..."alaaaa cyg ckit je mamam"...
...hubby dgn pantas menjawab...
..."no way"...
...warghhh zolim3...
*
*
*
*
*
...balik umah je mak mertua plak tye aku g mane...
...aku ckp g klinik...
...mak mertua aku dah sibok teruja ingat aku pregnant...
...blom ade lg la mak...
...just check je ade gastrik...
...dgr je, mak mertua pulak dok pot pet...
...adoyaiiii...
..."gastrik kena minum susu ni"...
..."dapor ko ade susu x? nk mak belikan ke? susu tepung tu ha"...
..."makanan pedas jgn mkn yan"...
..."tadi pulak mak masak kari bg kat ko kat dapor tu, jgn d makan pulak"...
...& bla bla bla bla...
*
*
*
*
*
...prihatin betol suami & mak mertuaku...
...aku pon x sangke selame ni aku dok sakit2 senak2 perot adalah kerana gastrik...
...wwwooooo sob sob sob...
...menyesalnye aku x g check awal2...
*
*
*
*
*
...xpe2 maybe ni adalah pengajaran kpd aku yg suke main sumbat je makanan dlm mulot aku...
...tanpe memikirkan kesan & akibatnye...
...eh ye ke?...
...lu pk la sendiri...
(sowie pinjam ayat nabil jap)

~ jalan jalan cari makan ~

...Salam...
...malam tadi 06/11/2009 merupakan hari lahir kakak ipar aku...
...sempena menyambut kelahiran dia, suaminye telah belanja makan...
...aku & suami saja yg dpt ikut sama...
...yg lain kepenatan seharian bekerja...
*
*
*
*
*
...Jam 10.00 malam bertolak dari rumah...
...makan dekat Parit Sulong jek...
...katenye tempat tu best...
...ikutkan je lah...
*
*
*
*
*
...pemandangan kat restoran tu ok, nyaman, selesa...
...nama restoran tu "Juara Sulong Tom Yam"...
...alamakkkk aiiiii tomyam kegemaranku...
...lama dah x makan tom yam...
...sebenarnye dok ngidam mee kari...
...tp mane2 tmpt kat muar + batu pahat ni cari merata x ada...
...tensen betol...
*
*
*
*
*
...menu malam tadi...
  1. Ikan siakap masak 3 rase
  2. kailan goreng ikan masin
  3. tom yam campor
  4. telor dadar
  5. sotong goreng tepong
  6. burung puyuh goreng
  7. sayur tumis belacan

...see? manyak betul makanan sampai nk muntah2 aku mkn...

....jam 11.30 jugak baru balik...

...balik je terus melayangkan diri atas katil..

...penat sey...

p/s : pic xde sbb x snap... ramai sgt manusia sampai jd segan nk snap.. i kan bkn blogger tegar....

Friday, November 6, 2009

~ resdung oh resdung ~

...Salam semua readers blog yan...
...entry kali ni mmg yan nk berckp ttg resdung...
...ye, aku salah seorang penghidap penyakit ini...
...pehh bile rase gatal tu menyerang, mmg aku rase mcm nk cabot mate aku ni + potong idong aku yg tomey ni...
...resdung aku adalah teruk juga...
...walaupon muke aku xde la mcm kawah bulan, tapi mmg resdung aku berada di tahap yg agak teruk...
*
*
*
*
*
...last month aku ade buat rawatan asap...
...nak tahu, punye lah byk hama resdung tu bermaharajalela kat muke aku selame ni...
...sgt byk...
...aku tgok sendiri betapa byknye hama2 tersebut yg berwarna kekuningan...
...aku ade beli kapsul & ubat sapu untuk mengurangkannye...
*
*
*
*
*
...ok, kat sini aku tempek sikit info berkaitan resdung...
...bace lah kalo korang rase korang syg muke korang yg cun & hensem tuh...
*
*
*
*
*
Resdung adalah perkataan yang digunakan untuk menggambarkan pelbagai penyakit hidung.Salah satu punca gejala gejala resdung adalah akibat jangkitan bacteria keatas hidung dan rongga disekelilingnya.
APAKAH SINUS ? (RESDUNG)
Sinus sebenarnya adalah rongga rongga didalam tulang muka disekeliling hidung.Rongga ini bersambung ke hidung melalui aluran aluran yang sangat kecil.Biasanya lendir dihasilkan oleh rongga rongga ini setiap masa dan disalirkan kedalam hidung.Jika aliran dari sinus ini tersumbat maka lender ini akan berkumpul seterusnyakumam bacteria akan membiak didalam rongga sinus ini.Ini menyebabkan penghasilan nanah dan juga bengkakan didalam lapisan hidung.
GEJALA SINUSITIS
• Sumbat hidung
• Lender dari hidung dan tekak
• Sakit atau rasa berat muka terutama kawasan diantara mata
• Sakit tekak yang berpanjangan dan berulang
• Demam atau rasa tidak sedap badan yang berpanjangan
• Gejala alahan hidung seperti bersin,gatal hidung dan sebagainya
KEMUDRATAN SINUSITIS (RESDUNG)
• Jangkitan nanah dikawasan sekeliling mata
• Jangkitan otak
• Sakit tekak yang kronik
• Jangkitan tulang muka
• Menerukkan keadaan lelah
• Berdengkur secara kronik
• Menyebabkan jangkitan telinga dan tonsil
• Alahan hidung
• Selsema biasa yang melarat

Tuesday, November 3, 2009

~ postpone ~

...entry aku sebelom ni...
...ttg atuk buyut sebelah suami aku telah meninggal kan?...
...arwah meninggal pada 31/10/2009 pada jam 1.30 am...
*
*
*
*
*
...entry kali ni bkn nk bercerite ttg hal tersebut...
...perihal besday si suamiku...
...oleh kerana arwah buyut hubby meninggal sehari sebelom besday hubby, kami suami isteri telah sepakat untuk postpone meraikan hari lahir hubby...
...hormat pada arwah yg telah pergi...
*
*
*
*
*
...oleh sbb tu, hadiah masih belum sempat dibeli...
...sbb hubby x benarkan aku ke mana2 seorang diri mahupon bersama kwn2...
...ke mane pergi haruslah bersama beliau...
...wahhhh caring u know...
*
*
*
*
*
...so hujung minggu ni balik umah mak g celebrate...
...yihaaaa...
...nanti call mak tye mcm mane perancangan...
...nk sambut besday adik bongsu aku sekali...
...lalalaala....
*
*
*
*
*
...nanti kalo jd celebrate, aku update...
...tggu...

~ pergi x kembali ~

...Salam...
...maaf lame rasenye x update...
...sabtu lepas aku x keje...
...atok buyut sebelah suami aku meninggal dunia...
*
*
*
*
*
...aku agak kaget mase terime berite ni...
...walaupon aku tahu mase melawat die hari tu, nyawe die dah x panjang...
...arwah dah terlalu tua...
...106 tahun...
...jam 2.30 am suami mengejutkan aku dari tidur...
...kebetulan mlm tu suami aku kena kawal kampung...
*
*
*
*
*
...3.00 am terus pergi rumah atuk lebih kurang 15 minit dari rumah kami...
...sgt sedey mase tu...
...embah tonah (adik beradik atuk suami aku) asek menangis di sisi arwah...
...sedey kehilangan ibu kandung tersayang...
*
*
*
*
*
...aku x dpt membacakan yassin mase tu...
...aku hanya mampu berdoa semoga rohnya dicucuri rahmat & ditempatkan di kalangan org yg beriman...
...al-fatihah...

Friday, October 30, 2009

~ hmmm ape menu dinner nanti ek ~

...tgok jam...
...dah nak balik...
...alamak nk masak ape balik karang..
...wat hidangan dinner aku & suami...
*
*
*
*
*
...Isnin dah masak mee sizzling...
...selasa masak asam pedas...
...rabu masak sambal udang...
...semalam masak kari ayam...
*
*
*
*
*
...hari ni??...
...nk masak ape ek...
...haduiii dok pening gak kalo nk masak nih...
...kena pk menu ape nk masak...
...pastu kena tgok gak ade x bahan2 yg kite nk masak tu...
*
*
*
*
*
...Hubby ckp masak asam pedas hari2 pon xpe...
...sebab die kan penggemar tegar asam pedas...
...suke aku tgok die makan bertambah2 kalo aku masak asam pedas...
...bahagia betol rase...
*
*
*
*
*
...hmmm xpe2 akan aku pk kan nk masak ape...
...chow dulu lah...
...salam...

~ alamak aiiiiiii ~

...Adus.. adus.. & adus...
...mcm mane nih...
...besday hubby dah dekat sgt nih...
...tp x pk lagi nk beli ape...
...readers pun x mo tolong bg idea...
...alaaaa ish nk bg wallet je la mcm nih...
*
*
*
*
*
...Ok jugak kan...
...walaupon hubby baru je 2 bulan sudah beli wallet baru...
...abes, aku dah kekeringan idea weh...
...janji ikhlas...
...nanti hari2 die pakai wallet tu, mesti dia akan ingat kat aku selalu...
*
*
*
*
*
...Dah...
...stop entry kali ni...
...jap lagi nk update lain entry plak...
...x boleh bercampor aduk dong...
...see u...

~ cejuk ~

...kat luar hujan...
...bestnye kalo tido atas tilam & bantalku yg empuk tu...
...arghhh dlm opis cejuk...
...aircond sangat beku...
...ade org kulit biawak dlm nih...
...tulun3...

~ ape kena ntah ~

...Semalam balik keje aku terus berperang kat dapor...
...berperang masak ye, bkn berperang lain...
...dok masak lauk yg hubby aku request, ayam kari...
*
*
*
*
*
...Lepas maghrib kitorang dinner...
...siap makan je dok layan tv cerite 360...
...pastu cerite TOWER 13 plak...
*
*
*
*
*
...Iklan je terus g dapor wat air sunqist...
...buka peti ais amek aiskrim...
...amek jagung rebus...
...amek coklat...
...amek kacang ngan nyin...
...amek buah epal & lai...
...depan tv ade kerepek...
*
*
*
*
*
...Amek makanan tu semua letak depan tv & ngadap lah aku & hubby makanan tu...
...wat sekian kalinya aku berjaya makan semua makanan tu tanpa mengganggu perutku yg slim ni...
...see?? aku kuat makan kan? ape kena ntah aku pon x tahu...
*
*
*
*
*
...Tapi aku x riso pon sbb aku makan manyak mane pon badan tetap maintain melidi...
...cume sikit peliklah aku makan manyak betul lah smlm...
...jagung rebus aku abeskan sebatang, hubby makan 2 batang...
...coklat cadbury black forest kegemaran aku yg besar punye (175g) aku sorang makan (tapi x abes ek ade balance & skrg berada di depan monitor aku & menunggu mase tok d 'ngappp' oleh mulotku ini)...
...buah epal aku makan sebiji, hubby amek buah lai...
...kacang ngan nyin kitorang sental 2 org abes sebungkos...
...aiskrim aku makan sorang abes 1 cawan...
*
*
*
*
*
...Fuh3 gile melantak aku nih...
...hari ni je pagi tadi dok sarapan jejari ayam 8 ketul...
...ni ngah dok memikir nk mkn roti twiggies gardenia depan mate aku ni...
...coklat cadbury smlm ni pon kang aku abeskan...
...td bwk bekal nasi + ayam + kari tok lunch karang...
...dlm drawer ade oligo coco + biskot muncys...
*
*
*
*
*
...Ish3 biar benar nih...
...xpe2, hubby aku pon mmg nk sgt aku debab kan...
...suamiku tersyg, akanku cuba untuk men'debab'kan badanku ini untukmu...
...ha3 poyooooo...
*
*
*
*
*
...Ok lah itu saje untuk entry kali ni..
...ade tugasan menyusul..
...dan pasti aku buat keje sambil mulot dok ngunyah je..
...aku dulik hape?...
...aku beli pakai wet hubby aku bkn wet korang...
...wek3...
...END...

Thursday, October 29, 2009

~ muntahkedarah ~

...blurpppp.. alhamdulillah...
...sendawa menunjukkan aku telah kekenyangan...
...hari ni dlm sejarah aku telah mencipta rekod kerana makan dgn manyak...
*
*
*
*
*
...Pagi sarapan makan nasi goreng...
...pukul 10 buat oligo coco + biskut munchys...
...then makan roti gardenia...
...lunch time makan nasi + sambal udang...
...skrg baru lepas mkn biskut coklat munchys punye + air kosong 1 botol besar punye...
*
*
*
*
*
...Nanti balik nk masak ayam kari...
...makan lagi...
...tapi timbang berat masih di takuk yg lame...
...40 kg...
*
*
*
*
*
...Tapi hubby aku nampak mcm dah ade peningkatan sikit...
...itu tandenye aku bg die mkn sedap2 + jage die elok2...
*
*
*
*
*
...Entry kali ni ringkas...
...sebab aku malas nk taip panjang berjela...
...esok kalo ade story, aku update lagi ek..
*
*
*
*
*
...See u again...

~ hmmm... please bagi some idea meh.. ~

...hmm.. hurmm.. tggal 3 hari je lagi besday hubby...
...x tahu lah nk bagi ape...
...jam tangan, t-shirt, kemeja, kasut adalah brg2 yg pernah aku bagi...
...nk bagi lain barang pulak...
...tapi x tahu nak bagi ape..
*
*
*
*
*
...cadang just nak masak sedap2 tok die & wat candle light dinner paling romantik...
...tapi pk2 balik mcm x ok pulak raikan 2 org je...
...family sebelah aku kate nk buat birthday party same2 ngan adik aku sbb adik aku lahir 05/11/2003...
...01/11 & 05/11 kan x jauh, better lah buat same2 kan...
*
*
*
*
*
...tu lain hal, skrg aku nk korang bg suggestion ape hadiah yg patot aku bg kat die?...
...please tlg aku k...
...kerjasama anda semua adalah sgt2 dihargai...
*
*
*
*
*
...P/S : Jgn pulak ade bg suggestion soh bg anak sebagai hadiah.. ade yg masuk ICU kang...

Wednesday, October 28, 2009

WAHHHH BESTNYEEEEEEE

See? tajuk aku dah buat aku happy.. clap.. clap..clap... seronotnyeee..
*
*
*
Sebenarnye aku ade story baikkkkkkk punye nk kasi tahu same korang semua taw.. nk tahu x? nk ke xnk? alohaaa.. aku story jugak ar sbb ape gune aku wat entry ni kalo x story??..... ngeeeeeee...
*
*
*
Malam tdi dok tengok tv cerite 'Tari Tirana'.. abes je cerite tu, hubby bukak channel lain.. x tahu lah cerite ape sbb mate aku dah dok pejam..
*
*
*
Lepas tu aku terus melayang hilang dlm mimpi yg indah.. ehekk.. aku tido la tu maknenye.. before that aku ade mintak izin ngan hubby aku yg aku nk masok tido dulu.. tapi... my hubby kate teman die tengok tv dulu baru masuk tido same2..
*
*
*
Last2 aku mmg dah x larat dah mate ni, aku sedap je la tido depan tv tu..
*
*
*
Pastu kan ntah dah berapa lame aku tido depan tv tu, aku rase mcm aku ade di awangan pulak.. sekali aku bukak mate.........
*
*
*
*
*
*
*
Lorrrrrr hubby aku dok dukung aku masuk bilik.. pehal la xkn kejutkan aku je kan.. heheehe... tapi seronoknye bile kena dukung ngan hubby... baiknye hubby aku.. romantiknye...
*
*
*
Ahh tibe2 idea nakal menerjah dlm kepale menghasut aku tidur di depan tv lagi malam ni supaya hubby aku angkat aku masuk bilik lagi.. lalala..
*
*
*
Wehhh korang, ini kan blog aku kan, so suke hati aku la nk ckp pasal ape pon... x suke, boleh blah!

ALAMAK MCM MANE BOLEH JADI MCM NI

Ayoyooo.. bace tajuk je dah mcm giler exicted nk tahu.. ngeeee....
*
*
*
Hari ni 28/10/2009 terjadilah kejadian yg tidak aku ingini.. DAMN!! Malu sungguh aku pade suami tercinta..
*
*
*
Nak tahu x pe benda yg aku dok melalut ni? pasal ape? pasal diri aku lah..
*
*
*
Sebenarnye kan tadi pagi aku... hmmm.. aku kan.. alaaa malu lah nk ckp dekat u alls semua.. kalo aku bagitahu ni, jgn dok kutok2 aku taw..
*
*
*
Tadi pagi aku telah KESIANGAN!! ye kawan2 sekalian, aku telah bangun lambat di mana jam telah menunjukkan 7.20 am aku baru bangun.. soooooooooooo DAMN!!
*
*
*
Jadi, dgn sepantas kilat aku dok lincah g dapor masak air, masak nasi, panaskan lauk (x sempat masak tok my hubby).. goreng nuget tok sarapan.. mandi2 siap2 terus g keje..
*
*
*
Suami ckp "7.20 am baru bangun? penat sgt ke ma? xpe lah, nanti pa makan ape yg ade je la.. balik keje karang tolong masakkan sambal udang ea syg..."
*
*
*
Aku jd malu di situ.. kesian suamiku.. nasib baiklah lauk asam pedas ikan pari semalam ade lg.. aku betol2 x sengaja boleh bangun lambat.. ye, mmg aku penat.. aku masih lagi sesuaikan diri dgn alam baru ni.. tlg bg aku masa sesuaikan diri..
*
*
*
Kpd suami tercinta, "Ma mintak maap manyak2 sbb x dpt masakkan tok pa hari ni.. ma x sengaja & harap semoga kejadian ni xkn berulang lagi syg.."
*
*
*
Sila jgn kutuk aku.. aku x sengaja ok......................................!!

Tuesday, October 27, 2009

HONEYMOON??

Semalam.. dok borak ngan hubby.. hubby tetibe bukak topik bulan madu.. toing!! exicted terus den rase smlm..
*
*
*
*
*
Al-maklom la, kitorang ni bz a.k.a. xde mase langsung (erk.. ye ke? mcm menipu je).. ade bincang about this but x sure lah nk g ke x.. ikotkan hati aku, mmg nk sgt g honeymoon..
*
*
*
*
*
Hubby kate nk g Langkawi.. tapi.. aku lebih suke Pulau Sipadan.. wahhh over aku taw nk request g Sabah.. hubby kate no money nk g jauh2.. warghhh kejam2.. (sape yg kejam? aku ke hubby aku? konpius... erk..)
*
*
*
*
*
So kitorang jd blur kerana topik tersebut.. hubby kate g lah Port Dickson dulu je la ke, Melaka ke.. tapi aku x bg kate putus.. sbb kepala otak aku pon blank + jammed..
*
*
*
*
*
Pastu hubby kate g Genting je dulu pulak.. tapi kaum kerabat die nk ikot sekali.. wat the???? ape kes nk g honeymoon bawak family.. majok di situ ye.. x mo g ramai2..
*
*
*
*
*
Jadinye, kesimpulan yg dpt di buat ialah, better x payah nk g honeymoon.. nk memikir pun makan tahun.. wahaahaaa.. xpe2, nanti balik aku nk tanye hubby lagi.. lalala..
*
*
*
*
*
P/S : Byk jugak name2 tempat yg disebutkan ek.. ntah g ntah x.. berangan je dulu.. eh2 bukan berangan tapi berbincang..

BORING

Hari ni bersamaan 27/10/2009 aku telah disahkan menghidap penyakit kebosanan yg melampau.. haha giler poyo betul..
*
*
*
*
*
Sebenarnye aku rase bosan sbb... sbb... byk keje woooooooooooo...
*
*
*
*
*
Warghhh nk nangis.. bosan bebenor nih asek wat keje je.. bilenye nk goyang kaki sikit..
*
*
*
*
*
Tu saje untuk makluman semua.. beta nk buat kerja dulu..

Monday, October 26, 2009

NGANTUK

Aku ngantuk...
*
*
*
*
*
Amat ngantuk.. sampaikan xde semangat nk wat keje..
*
*
*
*
*
X cukup tidur? tak mungkin.. kekenyangan? maybe... syaitan bergayut di mateku? ye, jawapan paling tepat sekali..
*
*
*
*
*
Ngantuk sgt nih..
*
*
*
*
*
Nak g cuci muke jap ar ea...

BERTUKAR!!

Yeyeye.. aku dah tukar templates, dah tukar title blog...
*
*
*
*
*
*
*
Sebab?? suke hati aku la kan.. aku kan dah bosan dgn template lame tu.. & skrg dah pon bergelar PUAN SRI.. eh2 salah, bergelar PUAN sahaja..
*
*
*
*
*
*
*
Saje letak MRS LAN sbb nak bagi nampak name suami aku.. ops, bukan2, saje je.. alaaa sekali sekala nk tukar selera...
*
*
*
*
*
*
*
Ok x template baru aku? sila kate ok ye sbb kalo korang ckp x ok, nanti aku jd pusing mahu tukar lain template.. ponat den dah ni ha...
*
*
*
*
*
*
*
Cukup dulu sampai sini.. nanti karang aku letak entry baru pasal..........
*
*
*
Kena tunggu dulu k..