BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, August 3, 2009

jEmpuTan kaHwiN... Di maNa? jB...

Salam.. penatnye hari ni... semalam g JB rumah mak cik, sepupu kahwin.. penat lah.. walaupon aku x drive tapi rase penat tu mcm keje berat je.. dok dlm kreta selame hampir 3 jam memang penat.. aku g ngan mak, ayah, kakak, adik aku 4 org & yg wajib ikut mesti lah tunang tersayang.. hehe.. x boleh di tinggal, kena bawak..
Bertolak pukul 7.00 pagi & berhenti sarpan dekat Ayer Itam pukul 8.15 pagi (makan murtabak singapore).. sedap giler.. teruskan perjalanan & tibe lebih kurang pukul 10.45 pagi.. arghh penat x terkate.. kesian tunang aku sebab malam sebelom bertolak dia jaga kampung, x tidur 1 malam (siannye papa!!)..
Rilex umah mak cik aku jap (adik perempuan mak aku yang bongsu) lepas tuh siap2 baru lah g jemputan kahwin tu.. rumah mak cik aku merangkap adik perempuan mak aku (yang tengah).. sampai salam2 terus makan.. ngah sedap makan, ade akak tu bagi aiskrim.. alamak my feveret!!!! aiskrim dlm cawan perisa coklat.. sedapnye.. nampak aiskrim je terus x habis makan nasi.. hehe.. tunang aku pon ape lagi "Ish ma ni kalo ye pon habiskanlah makan nasi tu, x baik membazir"..
Ah aku dah nampak aiskrim memang kem salam nak habiskan nasi tu.. "Dah ade feveret dia tuh memang yang lain x d pandang lah tu".. aik perli ke cayang?? masok rumah mak cik jap borak2 ngan saudare mare semua.. tengok jam, alamak dah pukul 4.00 ptg.. "Mak jom balik, kesian kat lan tu x tidur lagi".. aku nak balik, kesian lah tengok tunang aku x cukup tidur..
Ondaway balik dok dlm kereta senyap je (aku 1 kereta bersame tunang, mak ayah aku naik kereta sendiri).. sebab ape senyap? sebab ade sikit problem pulak mase ondaway balik tu (selisih faham).. mase ondaway g pon dah ade masalah tapi x serius.. depan mak ayah kena lah tunjuk kan kemesraan.. boring lah senyap je memasing..
Tiba umah kul 7.00 malam.. dah maghrib.. badan lekit betol.. capai towel terus mandi & dah wangi!! tengok kain belum lipat lagi, nak kena lipat dulu.. siap lipat terus zzzzzzzz.. penat beb... tapi masalah ngan tunang masih x settle.. hopefully malam nanti dia dtg pujok bawak coklat.. bestnye.....

0 comments: