BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Saturday, August 1, 2009

jaLaN2 ....


Salam.. malam tadi bersamaan 31 Julai 2009 aku g ikut tunang aku g muar dia kate nak bayar kereta.. pukul 10.00 malam baru g sebab die g kenduri dulu dekat rumah atok die.. tapi aku x g kenduri tu, aku sibok mengemaskan rumah aku yang serupe mcm tongkang pecah...

g muar, sampai sane je nak bayar mesin dia sekali tulis sebesar alam "OUT OF SERVICE".. pehh geram je rase... tapi nak buat mcm mane.. ramai org yang beratur pun merungut.. lepas tu g lah pusing kat tanjung.. "eh ade expo lah Cit" kata tunang aku.. haah lah.. ape lagi "Mok jom singgah lah jom.. nak tengok selipar" aku pujuk tunang aku.. mase tu jam dah kul 11.15 malam dah.. tapi tunang aku pun bersetuju singgah (lepas malas layan kerenah aku yang mengade2)..
Jalan2 survey2.. alamak terjumpe 1 gerai ade jual selipar cantik2.. ish berkenan pulak kat 1 selipar ni yg beriben kaler hitam & putih (mix colour).. aku tgok tunang aku dgn pandangan kesian (nk soh die belikan).. tunang aku wat2 x nampak.. geramnye... "Mok, org nk ni lah...cantik x??".. (sebenarnye saje je tuh nk tarik perhatian die).. "nape Cit suke yg ni ke? amek je".. yes3 thanx cayang...
Selipar dah dapat.. nak tengok baju pulak... puas berjalan xde baju yang berkenan... aku pulak rase makin sejuk sebab malam makin larut... tengok jam, dah kul 12.08 malam lah.. patut lah aku rase sejuk lain macam.. tambah pulak tepi tu sungai Muar, memang sejuk sampai ke tulang.. balik singgah makan jap kat D'CAHAYA SEAFOOD.. mcm biase feveret aku, tom yam campor... sedap jugak tom yam die.. tunang aku x order sebab dia dah makan mase kat uma atok die.. tapi aku ade le suap die sikit (nak suap jugak!!)..
Habis makan je tengok jam dah kul 12.45 malam.. ish lewat sgt dah ni... tibe rumah kul 1.30 pagi.. semua dah tidur.. zzzzz.... masok bilik je bersihkan muke yg penoh kotoran, mandi & tibe mase nk tido.. (sms tunang jap sebab kena pastikan dia selamat sampai rumah baru boleh tido..)
gitu gini dekat kul 2.00 pagi aku baru tido.. bangun pagi je siapkan diri g office.. warghh....!!!!

0 comments: