BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, August 6, 2009

maCam maNe Nie......



Macam mane ni.. tarikh kahwin makin lame makin dekat.. tinggal 2 bulan lebih je lagi.. semua barang x prepare lagi.. sambil lewa nye aku...!!!!! Buntu3...

  1. Kad kahwin... x tempah lagi.. x tahu jumlah nak tempah berape.. sebab x disscuss lagi ngan parents nak jemput berape juta tetamu.. tension3...
  2. Cenderahati... baru beli sikit.. x sepenuhnye lagi.. beli yang simple tapi menarik & boleh dijadikan kenangan untuk para tetamu...
  3. Manisan... ini tok para tetamu yang hadir pun aku x prepare pape lagi.. nk letak gula2 & coklat ok lah..
  4. Hantaran.. alhamdulillah setelah dibincangkan bersame tunang tersayang, kitorang sepakat x payah bagi hantaran lagi sebab mase tunang dah bagi banyak.. (save sikit budget)
  5. Paper bag... pon x beli lagi!!! arghhh hujung minggu ni aku mesti pergi beli.. nekad!!
  6. Plastik bag... x beli jugak.. nak soh mak ayah sponsor...
  7. Baju kahwin & solekan.. yang ni awal2 dah booking.. hehehe.. al maklom lah lepas raye memang ramai org kahwin.. so aku booking awal2 lagi supaya nanti x kelam kabut.. aku pilih persalinan kaler purple untuk bersanding sebab tema kaler puprle.. sepasang gown & kot untuk potong kek, sepasang baju putih untuk majlis akad nikah & sepersalinan baju untuk aku berpossing depan kamera (jgn jeles).. untuk majlis khatam al-Quran maybe aku akan pakai baju kurung biase setelah budget mcm x cukup..
  8. Pelamin, hiasan bilik tidur & meja makan beradab.. ni aku dah booking jugak dgn andam yang same.. bentuk pelamin & hiasan pun aku dah pilih awal2.. simple but nice..
  9. Kasut.. ni nak kena beli sebab andam tu x sediakan kasut.. dalam kepale otak x tahu nak beli jenis mcm mane.. sameade bertutop @ terbuka.. akan difikirkan kemudian......
  10. Kek.. nak order dekat Yong Sheng Muar sebab kek kat situ sedap & cantik.. but harge jgn cerite, mmg MAHAL... tapi xpe sebab aku nak mintak abang nombor 3 sponsor kek untuk aku.. (tentera yang berpangkat xkn kek pon x boleh sponsor..betol x abg edid??)
  11. Fotographer... ini 1 lagi masalah yang buat kepale otak aku pening + nk pecah.. aku mulenye xnk ambil fotographer tapi tunang aku ckp seumor hidup sekali kena lah abadikan kenangan.. hujung minggu ni g survey jugak... (nampaknye minggu ni & minggu seterusnya aku akan sentiase bz & bz & bz)
  12. Bunga telur.. aku nak nangis dah ni bile sebut tentang bunga telur.. sebabnya aku x beli lagi & x tahu lagi nak beli berape bundle (poyo je ayat).. ah nak kena disscuss ngan mak ayah & tunang...
  13. Cincin kahwin.. maybe bulan depan baru nak g ngan tunang survey yang cantik but murah..
  14. Kursus kahwin.. ok! (20 & 21 Jun 2009)
  15. HIV test.. ok!
  16. Borang nikah.. x isi lagi & x complete lagi.. akan aku settlekan minggu depan..
  17. Temuduga.. selepas raye @ beberape minggu sebelum nikah akan aku & tunang pergi... (mintak2 lepas...)
  18. Ape lagi??? ade lagi x yang tertinggal?? senarai tetamu?? kawan2?? argh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pening2 + pecah kepale otak aku!!!!

6 comments:

TweetyPeak said...

huhu.. sabarrrr.. tarik nafas.. nah skrg.. sila lari keliling padang :hehehe

rEdrOsE said...

yan..maksu doakan yang terbaik wat yan n tunang erk....

yantea said...

maksu.. mekasih byk2.. doakan majlis yan berjalan lancar yek.. cayang maksu..

khairulhaya said...

hai..thanks ya link roy punye blog..
nampaknye majlis kamu xlame lg tp msh bnyk yg perlu disediakan.jgn buang mase ok.
kad jmptn untuk tetamu kamu..bole la buat list kengkawan yg mahu djemput,kwn sekolah,kolej,tmpt kerja or cousin.so bole la budget kad jmptn n gift nnt.lg pon dpt mengelakkan pembaziran ok..

Siti Hajar said...

kad kawen penting tu..baik setle kan awl2..n lagi satu, bagi saya la..photographer tu penting..kenangan seumur hidup sekali :) nant leh tunjuk kat anak cucu..hehe

yantea said...

hajar & khairulhaya>>thanx sebab bagi semangat.. insyaAllah akan saye buat rancangan dgn teliti supaya majlis berjalan lancar.. doakan ye... luv u all..