BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, July 14, 2009

LaLALaaa...

Hai....
Salam buat semua yg masih setia mengunjungi blog aku nih.. hari ni aku rase aku xde aktiviti yg seronok, jadi aku ambik masa sikit untuk berceloteh sekejap kat sini.. ok lah walaupon aku dah punya blog ni sendiri tapi aku rase korang masih x tahu latar belakang aku.. ok, aku mulakan dulu dgn nama.. aku diberi nama WAN JUWATI BTE MOHMAD RAMI oleh seorang saudara aku.. aku pun x tahu kenapa dia bagi nama tu.. (kalau JUWITA tu best lah jugak.. haha).. ape pon, aku tetap bangga membawa nama aku ni ke mana jua aku pergi.. nama aku kat rumah pulak YANTI.. kawan kawan aku suka panggil aku WAN.. kat office plak aku d panggil WATIE.. kat rumah mak mertua aku, mereka2 panggil aku YAN.. hmm tunang aku pulak panggil aku ___ .. (malu lah nak ckp.. lagipon xkn korang x tahu.. hehe)
Aku dilahirkan pada 21 Febuari 1988 pada hari ahad.. kate org, sesiape yg lahir hari ahad ni agak nakal, keras kepale & degil.. haha.. mungkin benar sebab aku adelah seorang yg keras kepale.. (tp x keras hati).. aku lahir kat rumah, di mana arwah nenek aku yang menyambut kelahiran aku (arwah nenek aku dulu adalah bidan kampung yg d kenali)..
Kate arwah nenek aku, mase aku lahir, aku berbelit2.. kate arwah nenek aku jugak, org yg lahir dgn tali pusat berbelit, nanti dah besar d sukai & d senangi (yg ni aku x pasti plak betol ke x.. maybe betol kot!!)
Mase aku kecik2 dulu aku seorang kanak2 yg nakal.. mase umur aku 2 tahun, aku masuk dalam tempayan yg penuh dgn air & kacang soya (sbb arwah nenek aku dulu buat tempe.. skrg plak d turunkan ilmu buat tempe tu kpd mak aku).. fuh mak aku kate, nasib baik lah anak jiran aku nampak, name anak jiran tu aku panggil abg ijan.. dia lah yg selamatkan aku (mase tu umur dia 7 tahun).. so sampai skrg ni, aku masih anggap die mcm ang aku sendiri sbb die pon same baye ngan abg aku.. sbb die yg selamatkan aku, so secare otomatiknye die jd mcm keluarga kitorang sendiri.. die pon panggil mak aku dgn nama MAK ANI & ayah aku pon die panggil AYAH jugak..
Hmm mmg byk pengalaman mase kecik2 dulu yg wat aku tersenyum sendiri kalo d ingatkan balik (imbas kembali.. haha).. kat badan aku ni pon ade byk bekas2 kena ekzos motor lah, bekas jatuh lah, bekas kena pisau lah (al maklom la, nakal!!!!).. so tu semua jadi kenangan lah untuk aku..
Skrg ni dah besar xde lah nakal lagi.. dah nak kahwin dah pun.. xkan lah nak nakal2 lagi.. org kate, masa mematangkan seseorang & begitulah yg aku rase... anyway, hope korang semua xde lah mcm aku ni mase kecik2 dulu ek.. hmm aku rase aku nak blah dulu lah ye.. see ya!! bye2...

0 comments: