BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, July 27, 2009

mOk & Cit... aHakS...!!

Satu petang sabtu (25/07/2009)....
Aku : Mok, jom g paso cari makanan.. lapaq arr...
Dia : Jom tapi Cit belanja la ea...
Aku : Ok Mok, no hal..
Dia : Cit, belikan jagung rebus, ayam percik & laksa ea...
Aku : Wah Mok? Makan ke ape ni?
Dia : Alaa sekali sekali Cit.. X salahkan??

Hahaaha.. dialog yang mesti buat korang tertanye2 dgn siape aku berborak.. siape lagi kalo bkn dgn tunang aku.. ahaks!.. kenape Mok & Cit? sebab aku panggil die gemok sbb die dah gemok sikit skrg... dan tunang aku panggil aku Cit sbb die kate aku buncit.. hahahaaha... itulah kitorang.. adekalenye gurau senda agak kebudak2an.. tapi aku tetap seronok.. kate org, kalo nk hubungan kekal bahagia, jadikan teman kite tu mcm kawan.. walaupon dah bergelar suami isteri sekalipon..
Jadi pendengar yang baik & setia.. bila die ada masalah, same2 kongsikan.. susah senang kan same2 d rase.. jgn bile gembire je kite nk kongsikan dgn insan tersayang.. waktu susah pon kena same2 ambil tahu & kongsikan bersame.. InsyaAllah kebahagiaan tetap jadi milik bersame..
Walaupon aku akui kengkadang mmg bergaduh tapi x lame.. cepat2 cari penyelesaian & saling meminta maaf.. walaupon kite rase kite xde wat salah, kite just say sorry je.. mungkin ade sikap @ kelakuan kite yg buat si dia sakit hati @ marahkan kite dalam diam & tanpa kite sedari.. jgn terlalu ego dalam perhubungan.. aku bercakap dari pengalaman.. dan alhamdulillah walaupon aku kerap majok & bergaduh, tapi hubungan kitorang kekal dah 2 tahun & dah nk naik pelamin..
Bila bergaduh, kena salah sorang mengalah & memujuk.. alhmdulillah semua akan settle.. terutama kalo d alam pertunangan, mmg byk dugaan & ujian.. mcm yg aku hadapi.. sebelom bertunang aku & tunang x pernah bergaduh.. tapi lepas je bertunang,mcm2 dugaan yg dtg.. sampai satu ketika aki mintak putuskan pertunangan.. nauzubillah mintak d jauhkan.... aku akui mmg aku yg byk buat hal tapi naluri perempuan, semua nk yg terbaik...
Tapi sejak nak jadi isteri ni, aku kena byk bersabar walaupon kengkadang hati terluka.. kalo ade yg x puas hati, aku & tunang akan duduk same2 ckp & luahkan ape yg aku @ dia x puas hati.. kalo dah luahkan ape yg terpendam, hati pon akan jadi tenang & sekurang2 nye kite bagi die tahu ape yg kite x suke die wat @ ape2 saje yg kite x berkenan.. tu yg aku amalkan skrg.. tunang aku mmg penyabar, tu mmg aku akui & x dpt tipu.. mmg die sabar layan kerenah aku tapi x boleh over, lain jadinye.. mungkin lepas duduk 1 rumah hubungan akan bertambah bahagia sebab si dia dah ada depan mate.. insyaAllah.. untuk korang semua, doakan yg terbaik untuk aku.. dan insyaAllah aku akan doakan korang jugak.. peace!!

0 comments: