BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, July 31, 2009

maKaN aiS? aku mEmaNg sukE!!!


Ais?? sape suke makan ais?? sile angkat tangan.. "saye3!!".. ahaks.. ais? memang x elok makan ais tapi aku memang suke makan ais.. kalau makan kat kedai, aku suke ais yg di hancurkan kecik2.. lagi sedap aku gigit.. tunang aku selalu marah aku makan ais sebab memang x baik kan anak dara makan ais.. tapi aku dah minat nk buat macam mana..
Salah satu sebab buruk apabila makan ais ialah perut senang buncit.. tapi aku x kisah lah tu sebab aku ni kurus, perut pun slim (buncit sikit je kot!).. pandai jage ok lah walaupon suke makan ais.. tapi tunang aku tu nakal suke dengki aku panggil aku Buncit.. eleh aku pon panggil dia Gemok.. baru adil (walaupon hakikatnye die tu kurus)..
Ok bagi korang yang rase sensitif dgn ais, memang rugi lah sebab ais ni ade nikmatnye kalo di kunyah.. uisyhh susah ckp lah mcm mane.. kalo korang nak tahu, lu cube lah sendiri.. ok, samekom....

IyE ke Ni? bOleH caYe kE?


Ish iye ke ni? korang cube bace ape yg tertulis kat atas ni..
sebab ape aku mcm was2?? sbb tunang aku berada di bawah bintang scorpio..
Mcm x caye je la.. x same ngan attitude tunang aku..
Tahyul la semua ni.. aku x percaye.. maybe yg betul cume jealous tu kot.. sebab tunang aku memang kuat cemburu.. sampai kadang2 aku pun x tahu mcm mana nak terangkan tahap cemburu dia.. org kata cemburu kan tandanye sayang.. alhamdulillah la kalo die rase cemburu pade aku..
Tu je la kot yg betol.. yang lain tu aku x percaye... sebab aku mengenali tunang aku dah lebih 2 tahun...

kOranG taHu Buat kEk cOkLat? aKu paLiNg ExpErt..


Salam semua.. tentu korang terfikir apsal la aku tetibe ckp ttg kek coklat ni.. sbb kan dah nak puase.. lepas puase pulak kan raye.. so kalau hari raye je aku mesti buat kek coklat ni.. tapi yang kelakar, x sempat aku nak bagi tetamu makan, adik2 aku semua dah habiskan dulu..
Penat buat kek ni.. leceh tapi bile dah jadi, sedap beb... bangga aku bile kek buatan aku ni jadi pujian... waktu2 tertentu je aku rajin buat.. tapi skrg ni aku malas la nak buat.. mana ade mase.. raye ni x pasti lagi nak buat ke x sebab pemukul telur mak aku dah rosak (aku la yg rosakkan tu.. hehehe... sorry ye mak)..
Tahun ni persiapan raye aku akan menjadi bertambah sibuk sebab lepas raye adalah hari bersejarah aku akan berlangsung... hari perkahwinanku dgn insan yg amat aku sayang.. korang, tolong doakan yang terbaik untuk aku & tunang tersayang.. semoga kitotang akan tabah menghadapi hari2 mendatang sebagai pasangan suami isteri.. thanks buddy... muahhhh for u all..

Thursday, July 30, 2009

My hEarT wiLL gO oN.....


Wednesday, July 29, 2009

iCe cReaM?.. My faVouriTe... yUmMy...




Ais krim... perisa strawberry? coklat? vanilla? yang mana 1? pada aku, aku lebih berminat pada ais krim coklat & vanilla.. uisshhh sedap tak terkate... sedapnyee... ais krim rainbow tu pun aku suke gak tapi xde lah fanatik mcm aku suke makan ais krim coklat & vanilla tuh!!
Yummy.. sedapnye bile teringat kat ais krim nih.. meleleh rase air liur aku.. dah lame aku x melantak ais krim sebab aku kan selsema.. ni pun selsema lagi ade lagi baki2.. x sembuh sepenuhnya lagi.. lepas je aku sihat seperti sediakala, aku nak makan ais krim byk2.. ade sape2 ke antare kamu semua yg nak belanja aku dgn ikhlasnye??



tHanKs fOr viSiTinG My bLog....


Salam all.. thanks buddy kerana sudi menjenguk dan menjengah blog aku yg x seberapa ni.. tinggalkan komen2 anda & insyaAllah akan aku balas.... Thanks dude!!!

Tuesday, July 28, 2009

buSy Day....

Arghhh tension betul aku hari ni.. keje aku dari pagi bawak ke petang x siap2.. tension giler...

esok mintak2 x byk keje & boleh lah aku goyang kaki jap.. pening pale kalo terlalu byk keje.. urghh...

My wEdDiNg?.... too sHy...


Salam.. perkahwinan adalah impian semua org.. termasuklah aku.. alhamdulillah hanya tinggal beberapa detik saja lagi aku akan melalui fasa baru dalam hidup aku.. aku harap aku akan melalauinye dgn bahagia & gembira.. ramai org ckp kenapa muda lagi dah nak mendirikan rumahtangga?.. pada aku, umur bukanlah 1 masalah.. semua tu bergantung pada diri kita sendiri samada boleh atau tidak kita menguruskan rumahtangga.. walaupun rase nervous menyelubungi diri, tapi aku tetap exited.. hopefully aku akan bertambah matang dalam mengharungi ranjau hidup berumahtangga bersame insan tersayang yg amat aku sayangi.. amin..

cHocoLaTe?? yUmMy...!!

Hai semua.... Coklat... sedapnye!!!.. aku suke coklat.. x kirelah ape jenis coklat.. tapi favourite aku mesti lah Cadbury & Van Houten.. tunang aku pon tahu tabiat aku yg suke sgt dgn coklat... dia selalu belikan aku coklat.. kalo Cadbury punya brand, aku suke BLACK FOREST.. sedap giler sebab ade mcm2 kat dalam tuh.. aku kurang suke dgn NUTS.. x tahu nape.. mcm x sedap lah..
Ramai org ckp kalo makan coklat byk ni boleh gemuk.. betul ke?? hmm pada aku, tu semua mitos & tahyul belaka.. mana ada makan coklat boleh gemuk.. doktor sendiri ckp coklat ni x menggemukkan.. makan lah byk mane pon tetap x gemuk.. aku pon pelik kenapa org gemuk selalu di katitkan dgn coklat.. korang x pelik ke?? aku ni ha sebagai contoh, suke makan coklat tapi x gemuk pon?? makin kurus ade leee...
Hmm so korang boleh fikir lah sendiri.. sebenarnye coklat ni hanye x elok di makan selalu kerana akan merosakkan gigi bukan menggemukkan.. kalo nk gigi tetap terjage rapi, lepas makan coklat, gosoklah gigi tuh!!! bukan lepas makan coklat je, lepas makan nasi pon kena.. x kire lah makan ape pon.. ok...??

Monday, July 27, 2009

tEntanG diRikU...

Hai.. kebosanan mula menguasai diri.. sementara aku nak menghilangkan rase bosan, aku nak bercerite ttg diri aku secare simple..
Hot temper, moody, kuat majuk.. tu attitude aku sebelum ni.. skrg ni aku bertukar menjadi seorang yang baru..
Happy-go-lucky, selalu senyum & memaafkan adalah ciri2 positif yg ada dlm jiwa & sanubari aku skrg ni.. kenapa aku boleh berubah? sebab tunang aku menyedarkan aku bahawa dgn marah2 & punya sifat moody adalah suatu sifat yang boleh buat org lain meluat dgn kite.. alhamdulillah skrg aku telah sedar.. thanks sayang kerana menyedarkan...

bEst FriEnD?....



Kawan baik.. aku ade kawan baik.. tapi x d katekan akrab.. just kawan baik yang aku ceritakan kesedihan aku mahupun ape jua yang aku alami.. x kira waktu suke @ duka.. so, kalau korang ade kawan baik, hargai mereka seadenya ok..

tEriMa KasiH...

Kerana kau kekasih...
bermunajat di sepertiga malam..
memohon wangi bunga di kaki syurga..
bagi menyerikan perasaan..
bagi mendewasakan percintaan..
terima kasih kerana merantaiku dgn cinta..
kerana mengajarku erti bahagia..
menjadi manusia..
menjadi manusia...

Lagu bertajuk "Terima kasih" nyanyian kumpulan Loving Born.. aku suke sgt lagu ni & byk kali aku tujukan lagu ni untuk tunang tersayang.. syahdu beb.. tangkap jiwang.. sekali sekali berjiwang x salah.. semua manusia kan punya hati & perasaan.. so aku x rase malu untuk berjiwang.. kalo diselami betul2 lirik lagu ni mmg menusuk kalbu bagi pasangan bercinta mcm aku.. sebab lirik lagu ni menyatakan rase syukur kita pada pasangan kite..
Dan lagu ni mmg amat sesuai aku tujukan untuk tunang aku sbb tanpa dia, aku x kenal erti cinta, bahagia & kasih sayang yang sebenarnya.. aku juga jadi penyabar kerana dia.. sebelum ni aku seorang yg hot temper & moody.. tapi alhamdulillah tunang aku byk mengajar aku supaya bersabar & terapkan dalam diri..
Berbalik pada lagu ni, betul2 buat pasangan kekasih rasa terharu kalo pasangan masing2 tujukan lagu ni special untuk diri kite.. ni lagu aku tujukan kepada tunang aku.. & dia mesti tersenyum kalo dgr lagu ni.. aku bahagia melihat bibirnye mengukir senyuman...
Thanks sayang for everything that u do for me..

mOk & Cit... aHakS...!!

Satu petang sabtu (25/07/2009)....
Aku : Mok, jom g paso cari makanan.. lapaq arr...
Dia : Jom tapi Cit belanja la ea...
Aku : Ok Mok, no hal..
Dia : Cit, belikan jagung rebus, ayam percik & laksa ea...
Aku : Wah Mok? Makan ke ape ni?
Dia : Alaa sekali sekali Cit.. X salahkan??

Hahaaha.. dialog yang mesti buat korang tertanye2 dgn siape aku berborak.. siape lagi kalo bkn dgn tunang aku.. ahaks!.. kenape Mok & Cit? sebab aku panggil die gemok sbb die dah gemok sikit skrg... dan tunang aku panggil aku Cit sbb die kate aku buncit.. hahahaaha... itulah kitorang.. adekalenye gurau senda agak kebudak2an.. tapi aku tetap seronok.. kate org, kalo nk hubungan kekal bahagia, jadikan teman kite tu mcm kawan.. walaupon dah bergelar suami isteri sekalipon..
Jadi pendengar yang baik & setia.. bila die ada masalah, same2 kongsikan.. susah senang kan same2 d rase.. jgn bile gembire je kite nk kongsikan dgn insan tersayang.. waktu susah pon kena same2 ambil tahu & kongsikan bersame.. InsyaAllah kebahagiaan tetap jadi milik bersame..
Walaupon aku akui kengkadang mmg bergaduh tapi x lame.. cepat2 cari penyelesaian & saling meminta maaf.. walaupon kite rase kite xde wat salah, kite just say sorry je.. mungkin ade sikap @ kelakuan kite yg buat si dia sakit hati @ marahkan kite dalam diam & tanpa kite sedari.. jgn terlalu ego dalam perhubungan.. aku bercakap dari pengalaman.. dan alhamdulillah walaupon aku kerap majok & bergaduh, tapi hubungan kitorang kekal dah 2 tahun & dah nk naik pelamin..
Bila bergaduh, kena salah sorang mengalah & memujuk.. alhmdulillah semua akan settle.. terutama kalo d alam pertunangan, mmg byk dugaan & ujian.. mcm yg aku hadapi.. sebelom bertunang aku & tunang x pernah bergaduh.. tapi lepas je bertunang,mcm2 dugaan yg dtg.. sampai satu ketika aki mintak putuskan pertunangan.. nauzubillah mintak d jauhkan.... aku akui mmg aku yg byk buat hal tapi naluri perempuan, semua nk yg terbaik...
Tapi sejak nak jadi isteri ni, aku kena byk bersabar walaupon kengkadang hati terluka.. kalo ade yg x puas hati, aku & tunang akan duduk same2 ckp & luahkan ape yg aku @ dia x puas hati.. kalo dah luahkan ape yg terpendam, hati pon akan jadi tenang & sekurang2 nye kite bagi die tahu ape yg kite x suke die wat @ ape2 saje yg kite x berkenan.. tu yg aku amalkan skrg.. tunang aku mmg penyabar, tu mmg aku akui & x dpt tipu.. mmg die sabar layan kerenah aku tapi x boleh over, lain jadinye.. mungkin lepas duduk 1 rumah hubungan akan bertambah bahagia sebab si dia dah ada depan mate.. insyaAllah.. untuk korang semua, doakan yg terbaik untuk aku.. dan insyaAllah aku akan doakan korang jugak.. peace!!

Saturday, July 25, 2009

mOoD aku yAnG tAk BeRapE ok....

Bosan, tension, geram, sakit hati, sedey.. semua dalam 1 mase... Ya Tuhan, sesungguhnya aku berada dalam keadaan yang x stabil.. mcm2 sedang bermain dlm otak aku skrg.. berputar2 mencari penyelesaian masalah.. x pernah aku merasai rase mcm ni.. hampair2 aku mengalah.. tapi dgn kekuatan & semangat yg ade, insyaAllah aku mampu hadapi masalah ni & dpt selesaikan dgn segera...
aku berbelah bagi apabila memikirkan perkara ni... mcm mana nak settle oiiiiii.... pening lah... aku pk sampai nk wat keje pon terganggu... kesian aku.. tapi aku tetap redha je terima dugaan ni semua.. alhamdulillah syukur.. kate org, org yg selalu d beri dugaan adalah org yg d sayangi Allah SWT.. alhamdulillah jika benar.. Allah mahu melihat sejauh mana hambaNya boleh bertahan dalam menghadapi dugaanNya...

Thursday, July 23, 2009

MC, kLiNik & BatU pAhaT....

Salam untuk semua... semalam bersamaan 22 Julai 2009 aku dapat MC dari klinik panel company aku sebab demam selsema & batuk 2 minggu x baik2.. tapi demam aku masih boleh g pasar tuh ngan mak aku (hehehe)..
Sebab aku alang2 dah x keje, aku & tunang pon amek keputusan wat HIV test.. aku wat kat parit bakar beb sebab klinik kerajaan pt yusof ni leceh pastu nurse semua hampeh...
Aku g dalam kul 2.30 ptg.. gitu gini kat klinik kul 3.30 baru siap.. pastu tunang aku pulak nak betulkan kereta dia sebab tangki air bocor.. nak xnk terpakse la aku ikut jugak sebab kitorang nak g survey barang kahwin plak.. betulkan kereta starting 3.45 ptg sampai lah 5.00 petang.. nasib baik aku cool je.. kalo x.....
Terus g batu pahat g survey barang kahwin... tengok pye tengok jadi rambang mate plak dah.. x tahu nak pilih yang mana 1... lepas dah puas menjamu mata & order barang yang aku suka, aku terus g summit.. tengok wayang beb sebab hari rabu tiket murah...
Aku tengok filem SKRIP 7707.. pehh mmg serius, aku takut tengok cerite tu siap terjerit kat dlm panggung... nasib baik x ramai orang.. aku ni mmg penakut tapi aku ade hati nak tengok cerite seram.. nak buat mcm mane, tunang aku pon nk tengok filem tu.. nak xnk aku terpakse jugak langkah kan kaki ni dengan berat sekali masuk panggung tu.... dari 5 binatng aku bagi 3 bintang je..
Filem ni ok, not bad tapi masih ade kekurangan dari segi visual & audio.. ni daripada ape yang aku tengok lah.. pendapat aku je.. kalau korang rase filem ni ok, best dari start the movie sampai ending, its up to u ok..
Papehal pon mmg aku seronok walaupon aku demam selsema.. hahahaha.. demam beb boleh tengok wayang lagi.. hebat betol aku... jumpe lagi lain cerite.. choe chin ci.....

Tuesday, July 21, 2009

tEnsiOnnnnnnnn......

Hello all...
hari nie aku masih demam selsema & batuk2...(uhuk..uhuk..) hmm x tahu nak buat mcm mane lagi.. kesian aku.. dah lah byk masalah.. dengan demam x baik2.. ubat dah habis aku telan.. mungkin faktor cuaca skrg yg x fresh yg buat aku punya sakit ni lambat baik.. nk kuar g jenjalan ngan tunang tersayang pun susah.. bulan ni & bulan depan aku akan menghadapi saat paling bz dalam hidup aku.. Ya Tuhan, bantulah aku untuk mengharungi dugaan ni semua..
aku pun x pasti mcm mana aku nak menghadapi dugaan ni.. aku skrg sedang hebat dilanda masalah besar yang boleh buat aku jadi x lena tidur... sejak sabtu lepas (18/07/2009) aku asyik memikirkan hal ni.. x tahu lah mcm mana aku nak buat lagi... mungkin aku kena redha atas semua ni.. sebab aku tahu semua ni adalah yang terbaik untuk aku.. aku harap aku dapat mengahadapi ini semua dgn tenang.. amin....

Friday, July 17, 2009

yaNg maNa 1.....??

erk.. filem baru dah kuar.. so wat aku menjadi serba salah nak pilih yang mana 1.. mcm nak pergi malam ni tapi apakan daya, aku selsema & batuk lagi.. tunang aku xnk bawak aku kalau aku x sihat (gggrrrr).. maybe ahad ni kot pergi tengok.. HARRY POTTER @ SKRIP 7707... dua2 tu mcm best.. x tahu lah nak pilih yg mana 1.. tunang aku x kisah nak tengok mana2 pon.. die ikot aku jek..
nanti kejap lagi pulak aku nak g uma kawan aku.. dia kahwin.. kawan aku dah berjaya mengalahkan aku!!! dia dah kahwin dulu.. haha... xpe2, jap lagi giliran aku pulak, insyaAllah..

Thursday, July 16, 2009

dEmaM...

Salam to all...
Hari ni aku x sihat.. demam beb.... siannye aku... huhu.. demam selsema lah d sertai dgn batuk.. walawey... aku baru je baik dari demam selsema seminggu yg lalu... ni dah demam lagi.. huh mmg antibody aku x kuat.. bulan lepas je 3 kali aku jumpa doktor.. dulu mase aku kecik2, mak aku ckp aku mmg selalu kena sakit.. mase aku baby lagi (dlm 1 tahun lebih la) aku ade sakit paru2 berair.. tapi alhamdulillah lah, sbb mak aku jage aku dgn baik, penyakit tu pulih.. tapi lepas aku besar ni, aku ade rase sakit2 kat dada aku ni.. tapi x check doktor lagi.. mak aku pon x tahu aku sakit2 skrg ni..
Hmm berbalik kpd demam aku ni, aku rase sbb pemakanan aku yg aku x jage sgt.. air batu pon aku bedal, mane x nye.. kalo minom air batu tu aku akan ckp "buat ubat nih".. hehe.. lepas tu kekacang semua & yg gatal2 pon aku bedal.. mmg x pantang.. haha.. tunang aku selalu bebel.. tp aku wat x tahu je.. hehe jahatnye aku ni..
Arghhhh aku pening.. so jumpe lagi lah lainmase ok.. bye!!!

Tuesday, July 14, 2009

LaLALaaa...

Hai....
Salam buat semua yg masih setia mengunjungi blog aku nih.. hari ni aku rase aku xde aktiviti yg seronok, jadi aku ambik masa sikit untuk berceloteh sekejap kat sini.. ok lah walaupon aku dah punya blog ni sendiri tapi aku rase korang masih x tahu latar belakang aku.. ok, aku mulakan dulu dgn nama.. aku diberi nama WAN JUWATI BTE MOHMAD RAMI oleh seorang saudara aku.. aku pun x tahu kenapa dia bagi nama tu.. (kalau JUWITA tu best lah jugak.. haha).. ape pon, aku tetap bangga membawa nama aku ni ke mana jua aku pergi.. nama aku kat rumah pulak YANTI.. kawan kawan aku suka panggil aku WAN.. kat office plak aku d panggil WATIE.. kat rumah mak mertua aku, mereka2 panggil aku YAN.. hmm tunang aku pulak panggil aku ___ .. (malu lah nak ckp.. lagipon xkn korang x tahu.. hehe)
Aku dilahirkan pada 21 Febuari 1988 pada hari ahad.. kate org, sesiape yg lahir hari ahad ni agak nakal, keras kepale & degil.. haha.. mungkin benar sebab aku adelah seorang yg keras kepale.. (tp x keras hati).. aku lahir kat rumah, di mana arwah nenek aku yang menyambut kelahiran aku (arwah nenek aku dulu adalah bidan kampung yg d kenali)..
Kate arwah nenek aku, mase aku lahir, aku berbelit2.. kate arwah nenek aku jugak, org yg lahir dgn tali pusat berbelit, nanti dah besar d sukai & d senangi (yg ni aku x pasti plak betol ke x.. maybe betol kot!!)
Mase aku kecik2 dulu aku seorang kanak2 yg nakal.. mase umur aku 2 tahun, aku masuk dalam tempayan yg penuh dgn air & kacang soya (sbb arwah nenek aku dulu buat tempe.. skrg plak d turunkan ilmu buat tempe tu kpd mak aku).. fuh mak aku kate, nasib baik lah anak jiran aku nampak, name anak jiran tu aku panggil abg ijan.. dia lah yg selamatkan aku (mase tu umur dia 7 tahun).. so sampai skrg ni, aku masih anggap die mcm ang aku sendiri sbb die pon same baye ngan abg aku.. sbb die yg selamatkan aku, so secare otomatiknye die jd mcm keluarga kitorang sendiri.. die pon panggil mak aku dgn nama MAK ANI & ayah aku pon die panggil AYAH jugak..
Hmm mmg byk pengalaman mase kecik2 dulu yg wat aku tersenyum sendiri kalo d ingatkan balik (imbas kembali.. haha).. kat badan aku ni pon ade byk bekas2 kena ekzos motor lah, bekas jatuh lah, bekas kena pisau lah (al maklom la, nakal!!!!).. so tu semua jadi kenangan lah untuk aku..
Skrg ni dah besar xde lah nakal lagi.. dah nak kahwin dah pun.. xkan lah nak nakal2 lagi.. org kate, masa mematangkan seseorang & begitulah yg aku rase... anyway, hope korang semua xde lah mcm aku ni mase kecik2 dulu ek.. hmm aku rase aku nak blah dulu lah ye.. see ya!! bye2...

Saturday, July 11, 2009

Aku, TunAnG, wAyaNg & kFc.....

Salam semua..
aku bosan sgt hari ni.. jadi sebab aku bosan, aku nak membuang masa aku lah dekat sini.. malam tadi aku pergi Batu Pahat tengok movie.. movie yg aku tonton ialah ICE AGE 3.. walawey, best siot.. mulanya nak tengok DRAG ME TO HELL tapi tengok ICE AGE 3 ni mcm best je, so aku amek keputusan tengok kartun tu je lah.. mcm biasa lah, aku g dgn tunang tersayang aku.. kitorang g pas magrib.. sampai jek, cari parking then beli tiket.. amek tiket kul 9.50 pm punya, tengok jam baru 8.55 pm, ada byk lagi masa.. so masa yg ada tu aku g lah makan KFC.. hehehe.. feveret aku.. mcm biase yg aku order, 3 ketul ayam hot & spicy, aiskrim, coleslaw kecik, kentang putar, O.R fillet burger & air pepsi.. huh.. 2 org makan mcm nk makan 5 org.. haha..
tepat kul 9.45 pm, kitorang masuk panggung.. best jugak lah ICE AGE 3 ni.. walaupon masa tayangan sekejap je (lebih kurang 1 jam setengah) tapi ok lah x boring.. mmg kelakar.. aku bagi 3 bintang lah daripada 5.. keluar panggung je dah kul 11.25 pm.. urghh mate dah berat...
nk g makan tapi perut masih penuh, so balik terus lah.. sampai rumah kul 12.00 am.. ahh penat giler.. mandi, bersihkan mekap, sms jap ngan tunang tersayang (untuk pastikan dia selamat sampai rumah.. hehe) terus zzzzzz....
fuh walaupun penat tapi seronok.. esok malam ade konsert dekat DATARAN BATU PAHAT... x tahu lah nak g ke x.. sedang dalam pertimbangan.. hehe... so ok lah, kalau aku ada cerita baru lagi, aku akan selalu up date.. ok lah semua, daaaaaaaaaaaaa....

Tuesday, July 7, 2009

HaRi baHaGia aKu...




Salam semua...


Terima kasih kerana sudi follow blog aku nih.. ok hari ni aku rasa aku nak bercerita ttg hari bahagia aku iaitu hari pertunangan aku.. aku bertunang dgn tunang tersayang yang bernama MOHD ROSLAN BIN SUMAWAN pada 12 Oktober 2008 iaitu pada hari raya ke 12.. oleh kerana ini hari pertuannganku, jadi aku rasa amat teruja & nervous giler.. peh malam sebelum aku nak ditunangkan tu, x boleh tidur lah.. x tahu lah kenapa.. maybe semua perempuan yang akan melalui saat ni akan merasa seperti yang aku rasa.. hanya yang perempuan yang pernah melaluinya saja yang dapat rasa mcm apa yang aku rasa.. walaupun nervous, aku tetap exicted beb.. al maklom lah, hari bersejarah aku.. tambah pulak aku nak bertunang dengan insan tercinta, mmg lah exicted.. kegembiraan aku tu mmg x boleh nak d gambarkan.. hanya Tuhan saja yang tahu..


Aku memilih sepersalinan putih sebab aku rasa hari pertunangan amat sesuai dgn warna putih.. first aku nak pilih warna biru firus tapi x jadi sebab aku ubah fikiran.. so aku pilih je persalinan putih ni.. simple tapi cantik.. aku disolek oleh andam.. aku memilih andam Azizah kerana budget aku x banyak.. haha.. mungkin majlis perkahwinan nanti aku pilih andam yang lebih bagus..


Tentang majlis aku, majlis bermula pada jam 2.00 petang, selepas solat zohor.. Ketibaan pihak lelaki tiba tepat jam 2.20 petang.. waktu pihak lelaki datang, aku dah nervous giler, tangan aku sejuk je walaupon pada hari tu cuaca panas terik.. selepas berbincang & menyarung cincin, ada sedikit jamuan & pukul 4.30 petang majlis pun berakhir..


Selesai je majlis, aku rasa lega giler.. alhamdulillah lah semua berjalan lancar & seperti yang dirancang walaupon ada sedikit kelam kabut.. haha.. aku lah yang kelam kabut tuh.. so aku mengikat pertunangan selama 1 tahun hidup iaitu boleh sebelum 1 tahun & lebih 1 tahun.. tapi lagi cepat lagi bagus.. hantaran?? hehehe biarlah rahsia...


Monday, July 6, 2009

HarI miNgGu aKu..


Hello semua!!!!!
Ok hari ni aku nk bercerita pasal malam minggu aku.. malam sabtu lepas aku g makan dekat bakri, makan ape??? makan tom yam la.. hehe.. tapi tom yam sane x best langsung.. sedap lagi dekat semerah (DEWAN SEAFOOD) yang selalu aku makan tu... tunang aku la yang bawak aku g makan bakri sana sebab member dia ckp tom yam sana sedap.. urghh sekali aku rasa, walawey!!! x sedap langsung.. kuah cair giler... benci aku kena tipu.. lepas makan tu ingat nak g pusing2 TANJUNG EMAS, MUAR nak tengok SUA RASA, tapi jammed giler la.. so sbb malas terperangkap dalam jammed, aku & tunang amek keputusan untuk balik rumah je.. balik rumah main PS2 lagi faedah.. hehe.. esoknya pulak hari ahad bersamaam 5 Julai 2009 aku g la TANJUNG EMAS sekali lagi sbb mlm sabtu tu x dpt nk g.. tapi ahad pulak ujan dari pagi sampai ke malam.. sejuk giler sampai ke tulang aku rase.. pukul 6.30 ptg baru g sbb tunang aku bz memanjang la hari ahad.. buat motor la, cuci motor la, ape la, itu la, ini la, bla bla bla.. so dah ptg tu la baru dpt g.. tibe sana, tengok x berapa jammed tapi kereta mmg byk.. cari parking sampai setengah jam.. sabar je dalam kereta.. nasib baik tunang aku x merungut.. last dapat parking jugak depan masjid.. jalan kaki agak jauh la, tapi kurang2 aku boleh la bakar kalori.. hahaha.. tapi x best lah SUA RASA tahun nie sbb hujan... kat sana pun gerimis.. so nak berjalan pun xde feel.. tahun lepas aku g jugak, dia buat kat tempat yg sama jugak tapi seronok sbb panas terik masa tu.. x mcm semalam, hujan.. aku jalan2 tgok booth2 yg ada pastu beli brg sikit terus balik sbb aku baru baik demam, so x boleh terdedah sgt dgn cuaca sejuk.. kul 9.00 malam kitorang balik.. lepas tu tibe rumah, aku mandi2, buang segala mekap & kekotoran yg ade terus zzzzzzz... tidur la ape lagi.. so hari minggu aku semalam ok lah not bad.. tapi selalunye hari minggu aku mmg hari paling best sbb dapat jumpe tunang.. heheh.. jangan marah... so semoga kite berjumpa lagi di lain hari.. bye2..

Friday, July 3, 2009

Assalamualaikum wrt....
Akhirnya wujud jugak blog aku sendiri.. setelah sekian lama aku bersabar untuk mewujudkan blog aku ni.. al maklom la kan, bz memanjang.. sape yg kenal aku mesti tahu ape yg aku selalu bz (sape yg tahu tu, syhhhh).. anyway, aku seorang gadis merangkap seorang remaja yang ceria, pemalu & ......