BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, September 11, 2009

CERITERA CINTA (PART 2 ^^)


Salam hari Jumaat semua.. pejam celik pejam celik dah masuk hari yg ke-21 kite semua berade dlm bulan Ramadhan.. x lame je lagi kite akan meraikan aidilfitri.. korang dah prepare semua ke?


Ok hari ni aku nk sambung cerite pasal kisah cinta aku & tunang..



"Esoknye kat sekolah aku tye dak fara ni name jiran die tu.. fara ckp "LAN".. sah, mmg sah.. aku pon tergedik gatal mintak number tunang aku nih kat fara.. so aku dok kaco2 mizkol2 tp xde respon.. "uiiii baguih betol x layan org yg x d kenali".. so aku just mizkol je la.. 2 hari lepas tu die tepon.. tp aku x jwb.. then bunyi msj masok.. "salam.. sape ni?".. huhu.. so start dari situ lah aku kenalkan diri aku & die pon bkn main sokaaaaa..
So kami berkawan & sms setiap masa..
Crite ni belom abes lagi.. ade byk lagi kisah aku nk kongsikan.. karang aku free, aku update lagi... peace..... "


Itu hari aku cerite sampai part tu je kan.. hari ni aku sambung kisah cinta kitorang erk... layan k... (perhatian : bagi sesiapa yg meluat dgn cerite aku sila blah.. ni blog aku, suke hati aku lah nak cerite pasal ape pon..)



Lepas kitorang berkawan & ber'sms', dlm sebulan lebih lepas tu berlaku sikit salah faham dalam hubungan persahabatan kitorang & menyebabkan aku putuskan ikatan persahabatan tersebut..


Lebih kurang sebulan lepas tu aku rase mcm ade yg x kena.. mase tu tahun 2007.. 31/10/2007, raye yg ke brape ntah.. dah nk abes raye dah mase tu.. aku bg msj kat die tye nape x dtg rumah.. x sampai 1 minit, die reply.. wah seronoknyeee mase tu.. die x sangke aku akan sms die lagi.. die kate mmg hari pertame raye lagi die tunggu sms aku.. begitu setia sungguh dia menanti..


Malam tu jugak die dtg bersame abg & 2 org kwn die.. bile tgok muke die, hati aku girang sgt.. maybe mmg aku d takdirkan dgn die.. starting dari situ aku berkwn semula dgn die.. lebih kurang 2 bulan berkawan, die melamar aku nak jadikan aku dia punya kekasih hati.. aduhh sgt suka mase tuh.. sbb aku pon mmg dah terput dgn dia.. suke amek berat diri aku & sgt gentleman..


Then aku terime lamarannye tu.. dan bermulalah cabaran dlm dunia percintaan.. tangisan, kebahagiaan & kegembiraan silih berganti.. setelah kami selalu keluar bersama & berjumpa, keluarga kedua-dua belah pihak menyuruh agar kami mengikat hubungan yang terbina..


Bulan 10/2008 aku sah menjadi tunangannye.. alhamdulillah.. walaupon byk cabaran yg menduga hubungan suci ini namun hati kami tetap teguh.. mudah2an ke akhir hayat..


Begitulah kisah cinta aku & tunang tersayang yang penuh babak.. boleh dijadikan filem x?? helloo?? penerbit2 atau pengarah2 di luar sana ingin jadikan kisah aku sebagai filem x?? cehhh berangan saja ini perempuan..


Alhamdulillah, kami akan mengikat hubungan ini lebih kukuh lagi dgn ikatan perkahwinan.. semoberjalan lancar & mudah2an Allah permudahkan segala urusan kami di dalam alam berumahtangga nanti kerana kami masing2 masih muda remaja lagi..


U alls yg sudi memberi komen & membaca entry aku, aku ucakan jutaan terima kasih & selalu lah dtg melawat.. harapan aku agar kita akan same2 mendoakan 1 same lain.. amin..

PEACE NO WAR!!

1 comments:

singamaraja said...

Selamat menyambut idul fitri