BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, September 17, 2009

JENJALAN NGAN MR LAN...


Ahad lepas bersamaan 13/09/2009 aku pergi ke bandar Batu Pahat bersame tunang tersayang la kan.. abes nk g ngan sape lagi.. sebelom tuh aku g naik moto ngan akak aku.. tu pon moto pinjam (moto encik tunang la).. akak aku nk g rebonding.. erkk kali ke-3 aku g teman die tanpa ade ape2 upah.. ceh.. penat punggung aku tggu die wat rambot selame 3 jam..



Hati dah panas ni.. mane la tunang aku x sampai2 lagi kan.. aku g kul 11.30 pagi, sampai sane kul 12.05 tgahri ok.. naik moto tu.. sebenarnye aku xnk g tapi akak aku tu stubborn x phm bahase melayu.. die nk aku jugak yg teman.. eeee x suke.. sbb mcm kuli je.. aku xnk teman die sbb aku dah ade appointment ngan tunang nk g Batu Pahat gak ptg tu sbb pagi, encik tunang aku bz ye..


Dalam keadaan terpakse aku temankan jugak walaupon dlm hati ni bengang je.. ye la, kalo korang g teman org rebonding rambot baru la korang tahu betapa seksanye.. aku pulak g teman buat kali ke-3!! mahu x marah aku.. start buat rambot kul 12.15 pm..



Aku just dok tepi je kebosanan.. tunang plak x abes buat keje lagi.. aku soh die dtg cpt amek aku.. aku dah kematu punggung dok situ lame2.. last2, 3 jam jugak aku teman akak aku tu sampai dah nk abes buat rambot baru la nampak muke tunang aku.. die sampai pukul 3.30 pm.. ha lan 3 jam jugak aku dok situ.. kebas pinggang aku..


Terus aku ckp kat akaka aku bahawasanye die balik sensorang naik moto tu.. aku nk g jenjalan ngan tunang.. hihi..

Tempat pertame yg kitorang tuju adalah RNE DESIGN, alaa amek kad tawen la.. buat2 lupe plak.. sukenyeeee dpt amek kad tawen taw.. (tp kan u alls, i x sempat take pic lah.. lupe je..)


Then berhadapan dgn RNE DESIGN tu ade bazar ramadhan.. mcm2 ade jual.. baju, songkok, kerongsang...... aku sambar 4 pasang kerongsang.. tamak haloba? no3, itu tok adik aku, akak aku, mak aku & aku.. aku seorang yg adil ok.. tunang aku just beli songkok tinggi (alaa mcm org zapin pakai tu...)



Lepas tu g pulak kedai jual brg2 kawen.. aku beli cenderahati tok rombongan pihak lelaki dtg nanti.. aku tambah sikit cenderahati tok tetamu.. potpouri je & bekas coklat x beli lg.. lepas raye nanti nk 'pow' tunang aku soh belikan (sesungguhnye aku bkn jahat nk 'pow' tunang aku..)



Then g pulak bazar Ramadhan Batu Pahat.. alamak byknye juadah ade jual kat sini.. sesak dgn manusia pulak tu.. aku & tunang beli ayam golek madu, kuih, mee goreng, siput sedut masak lemak keladi & air tebu.. mcm gelojoh je beli manyak2 kan.. x la, sbb aku nk buke kat uma mertua aku le... so beli lah juadah tu semua kan..



eleleehh... cenyum cyg..



Dah beli juadah tu semua g Carrefour pulak.. saje je jenjalan nk tgok2 mane tahu ade sales kan.. tp manusia sgt ramai ye sampai parking pon penoh.. nasib baik la ade 1 kereta ni nk kuar so dpt la kitorang parking.. hehe..





muke aku yg poyo mase nk g..


Masuk je dlm Carrefour tu kan, penuh sesak manusia ni.. semuanye kebanyakkannye melayu termasok la aku kan.. hehe.. cari ape ntah aku pon x pasti..





baru nk curi2 take pic die.. die dah awal2 toleh blkg plak.. mcm tahu2 je aku nk amek gambar die ek..



Setelah penat berjalan, aku hanya beli sebungkus A4 paper.. ape tujuan aku membelinya? hehe ade la.. rahsia.. wek3..

tunang aku dah ajak nk balik mase ni.. letih berjalan.. al maklom la lepas die exicden, die x boleh jalan lame2 sgt..



Pukul 5.45 pm kitorang pon mem'blah'kan diri kitorang.. ingat nk g amek rantai emas tok akad nikah nanti tp kedai emas tu dah tutop plak.. dah kul 6.15 kan, patut la dah tutup pon.. terus je balik uma mertua.. sampai sane kul 6.25 pm.. mak mertua x masak sebab dah banyak org hantar makanan.. ish3 banyak betul juadah ptg tu sbb aku kan beli juadah jugak..
Ape pon aktiviti ahad lepas sungguh seronok bersame tunang.. makin nk kawen ni makin kuat jalan plak.. ape ni.. ish3.. nk buat mcm mane, dah umah pon dekat kan, x sampai 30 minit pon.. so tu la yg menyebabkan kitorang selalu jenjalan..
Ok lah u alls, ade mase aku mesti akan selalu update.. see u lain kali di lain entry.. bye3..

4 comments:

Ivy Metaga said...

wah best jalan2 yer..
tak lama lagi nak raya ni

selamat hari raya buat yan serta tunang terchenta dan keluarga...=)

yantea said...

terima kasih ivy.. best lah jalan2 dgn org yg kita syg..

terima kasih sekali lagi..

~CiK LaDy AnGeL vs DeViL~ said...

wahhh...kerap erk kuaq jenjalan ngan incik tunang yer...

sy ngan en tunang berjauhan...makanya seminggu sekali sahaja...2 pon klu dia x bz...uwawawa!!

yantea said...

cik lady>>mmg kerap.. nk katekan seminggu 3 @ 4 kali jumpe.. kalo x pat g jenjalan pon lepak warung makan je pon ok pekena teh tarik.. nanti pas tawen takot dah x rajin jenjalan.. sbb uma kami dekat.. kalo awak mmg jauh, kalo saye pon x sanggop..

alaa awak, x sampai 3 bulan je lagi awak akan jadi bini dia.. bersabarlah ye.. hehe