BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, September 30, 2009

ERK.. BETUL KE NI??

Tadi tengok date.. 30/09/2009 dah hari nie kan.. cepatnye mase berlalu.. sgt pantas.. bermakne detik 09/10/2009 makin hampir.. tinggal lebih kurang 10 hari je lagi.. persiapan zahir & batin? oh no.. sgt cemas.. insyaAllah aku dah ready untuk menghadapi alam yang penuh dugaan nie.. alam baru.. bermula 09/10/2009 ni, aku akan mula menggunakan gelaran Puan.. hu3..



Sekarang rumah aku memang sgt bz.. bersepah dgn barang2 kahwin aku.. nak buat mcm mane, mmg begitulah seadanye rumah bakal2 raja sehari.. balik keje je aku bungkos kerepek & makanan ringan.. huh penat jgn ckp lah tapi nak buat mcm mane, ni majlis aku.. aku nak yg terbaik untuk majlis aku so kena lah berkorban mase & tenaga sikit..


X sangke kan aku akan menginjak ke alam yang baru.. seru dah sampai lah.. x boleh tangguh2 lagi dah..


ini bunge telur aku ye semua.. purple.. tu aku try je cucuk atas pahar tu.. testing2 je..



ni untuk rombongan pengantin lelaki nanti.. aku dah asingkan taw..




ni pulak untuk kwn2 aku.. aku sumbat je dlm plastik.. rumah aku kecik oii mane nk letak.. so jalan terbaik aku letak dlm beg plastik ni dulu..



Sabtu petang itu hari bersamaan 26/09/2009 aku bersama mak ayah & adik bongsu aku g Parit Sulong beli kerepek.. beli 5 bundle besar.. so bermakne beli 5 jenis kerepek.. tapi maaf ye semua, aku x tahu name kerepek tu.. aku cume tahu kerepek ubi.. lalala..



aku ondaway nak g beli kerepek..


ha3 da dpt kerepek.. pelok sama itu kerepek ye yan.. jgn bg lepas ke tgn org lain.. hu3.. aku poyo giler pelok kerepek.. pedulik hape.. ade aku kisah??

So lepas je beli kerepek sampai rumah dah kul 6.45 ptg.. wah dah nak maghrib dah.. aku terus mandi sebab lepas maghrib nak g raye rumah bakal mertua.. dam dim dum..

Beraye rumah mertua biase2 jek.. cume hidangan mee hun goreng ok.. mak mertua aku lah yg masak.. pukul 11.30 malam jugak aku baru balik.. ingatkan dpt wet raye tp x dpt pon.. aku yg hulur wet raye kat pak mak mertua aku ade le.. hu3.. x la, aku menantikan wet raye dari tunang aku nih.. 2 tahun sebelom nie die bagi sehari sebelom raye.. tapi tahun nie sampai dah nak jadi bini die ni xde pon bagi.. die kate nak bagi.. xpe2 malam ni nak g bayar deposit andam tu, aku nak mintak jugak.. x kire.. kepada papa, siap sedia untuk menghulurkan wet raye kepada tunangmu yang gedik ini..

2 comments:

khairulhaya said...

hai yan..

wah..da bertambah sebok erk..kerepek2 kat parit sulong memang murah kan..dulu selau gi sane sbb rumah abg ipar pon kt area sane..parit ape erk..lupe la yan..

selamat membuat persiapan okey..

xora said...

dah nak dekat dah tarikh!!!