BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, September 10, 2009

LAWAK KER..?

Salam semua.. ahhh letih sungguh rasenye ini hari.. x tahu lah kenape kemalasan + kengantukkan + kepenatan menguasai diri aku.. arghhh.. dishhh amek sebiji.. biar x rase perasaan tu lagi..
Korang, semalam kan aku balik keje ade 1 insiden yg aku rase lawak la jugak kan.. x tahu lah pade korang.. tapi sila ketawa jugak.. atau paling x pon, senyum lah ye..
Semalam bersamaan 09/09/09, aku mcm biase, balik keje kul 5 (sbb pose).. aku bwk moto tunang aku ok.. bulan pose ni aku pinjam moto die.. so semalam aku balik mcm biase then tibe dekat simpang kampung aku tu, moto buat ragam.. tetibe je tersenggut2.. arghh tapi aku teruskan perjalanan jugak.. ngam2 je aku tibe depan rumah aku, motor tu mati terus xnk idop..
Aku dah riso asal plak lah moto ni nak meragam pulak.. kang tuan die tahu kang kena marah kang (tapi aku percaye tunang aku xkn marah punye bakal bini die nih).. aku pon dgn gelojoh menaip huruf2 di keypad henset aku dgn laju sekali untuk memberitahu kpd tuan punye moto tersebut..
Dah agak dah, tunang aku xkn marah pye.. hihi.. kebetulan ptg smlm die nak hantar berkat sbb mak die masak ketupat.. so dlm pukul 6.45 ptg tu die sampai lah rumah aku.. lepas aku amek je berkat yg die bg & letak dlm tudung saji, aku terus bwk die tgok motor die...
Tunang aku try start byk kali pon x idop.. pastu die bukak lah tank minyak tu kan... jeng jeng jeng.. mesti korang dpt teka kan? ye betol tu, minyak dah abes.. kahkah.. aje sengal betol aku.. ye la, meter minyak die still x tunjok merah lagi kan, so aku pk minyak still ade..
Malu i taw.. tunang dok gelak je.. die ckp pandai bwk je tp x pandai tgok ade minyak ke x.. die bantai gelakkan aku.. ayah aku pon join gelakkan aku.. ayah aku ckp org pompuan mmg mcm tu, tahu bwk je x tgok2.. ggrrrr... tunang pesan, jgn percaye pade meter tersebut.. cehh penipu pye meter.. sbb die lah aku jd malu..
Then kat umah ade sikit petrol, g isi sikit then aku soh tunang aku g isikan petrol kat stesen minyak.. sbb aku malas nk g isi okeh.. hehe.. lepas ni aku kena berhati2.. x lah kejadian same berulang.. sejarah mungkin berulang..?? oh no...
Sowie, pic moto tu x snap lah.. nanti aku snap then aku bubuh k..

2 comments:

Love Lavendar said...

memori 09.09.09..hahaha..yan...yan.. tu la ko..nsb dh smpai umah...klu x, mau kne tolak moto...hahaha... date cntik utk ko igt peristiwa ni..hahaha..lawak2...

yantea said...

love>>aku mane tahu,... moto tunang aku lain sikit.. warghh malu i taw.. kenangan di bulan puasa.. hahaha.. sengal betol aku..