BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, September 3, 2009

TEMUDUGA DGN JAIJ.. PASS!!

Hai all.. salam khamis semua.. semalam bersamaan 02/09/2009, aku telah pergi ke Pejabat Agama Daerah Muar bersama tunang tersayang untuk temuduga.. huiiii seram gak mase nk g tuh tapi alhamdulillah aku dpt jawab semua yg d tanye.. kitorang gerak dari rumah kul 8 pagi.

my hubby ngah drive nk g JAIJ.. kitorang pakai same kaler.. kulihat biruuu..


Then sampai sane je lebih kurang kul 8.40 pagi.. tengok je xde org.. alhamdulillah.. kami je pasangan yang di temuduga.. so cepat lah sesi temuduga tuh.. kul 9.10 pagi dah siap.. tapi lepas tu kena tunggu lagi setengah jam sebab nk tunggu borang nikah di isi.. so karang aku just jumpe imam yg nikahkan aku je nanti..

aku mase ondaway nk g..

untuk pasangan pengantin Johor, anda dikehendaki menyediakan wang sebanyak RM25 ye sebab nanti nak bayar borang2 tu semua termasuk 1 buku ttg prosedur nikah.. aku x terkejut mase org tu mintak RM25 sbb abg aku dah bagitahu awal2 kena sediakan duit.. so, bagi sesiapa yang x tahu lagi, aku dah bagitahu ok..


ondaway nak balik..

Soalan yang dia bagi biase la soalan lazim bagi kite umat islam.. mengucap dua kalimah shahadah, bace al-fatihah, niat mandi wajib, doa qunut, tanggungjawab suami isteri.. alhamdulillah, aku dpt jawab semua soalan yg disoal.. ustaz yg menyoal tu pon baik.. lembut je die tye..
tadaaa tudung dah hilang sbb panas sgt.. mase ni dah nk tibe umah dah..

Lepas je abes, kul 9.45 gak baru balik.. then g socso jap sebab mr tunangku nak bagi surat ape ntah.. selasa depan bersamaan 08/09/2009, die kena jumpe jemaah doktor socso sebab nk wat claim kedua kaki dia patah tu..
Ok ye semua, i have to go now.. ade keje nk d wat.. see ya lain entry..

4 comments:

Love Lavendar said...

yahooo...yan dh pass...leh kawin dh...aku pn tumpang happy kwn aku nk kawin...semoga semuanya berjalan seperti yg dirancang...keep smile ok...jgn gaduh2..jgn merajuk2..karang lan xnk pujuk...hahaha... jgn lupa anta kad jemputan..kih3..mcm smpai je aku kesana....

yantea said...

love>>thanx buddy atas komen yg membina.. doakan kebahagiaan aku.. insyaAllah aku akan mendoakan yang terbaik untuk ko jugak.. kad mesti sampai.. tp x tahu la ko sampai ke x ke sini..

~ thalhazlin ~ said...

yantea, thanks for the info.
kena take note ni. hiks.
neway, time temuduga tu di lakukan serentak dengan tunang or time asing-asing? malu ea kalau tak dapat jawab , tunang tengok. ahaha. hope tak la, sebab soalan basic. tapi, mana lah tau time nervous nak datang, semua lupe. hee

semoga bahagia ya yantea ;)

yantea said...

thalhazlin>>sesi temuduga tuh kalo tunang dari daerah yg same, boleh g ngan tunang.. mesti lah mase temuduga tuh dok sebelah tunang.. heheh.. mmg cuak kalo x dpt jawab.. malu ngan tunang.. tp alhamdulillah.. soalan biase yg dia akan tanya perempuan ialah niat mandi wajib.. dua khalimah shahadah tu wajib.. lelaki & perempuan mesti bace.. lelaki pulak selalu kena doa qunut @ al-fatihah.. kalo x dpt jawab bkn x boleh kawen.. kalo salah bacaan pon, ustaz tu akan bantu kite.. so dun worry lah ye..