BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, September 16, 2009

JALAN2 SHOPPING2

Malam tadi aku g expo Parit Sulong dgn tunang tersayang.. niat di hati nk beli baju raye sbb baju raye aku lagi 1 yg berwarne hijau tu besar... perasaan mase dpt baju tu sgt lah geram.. dah lah besar lepas tu panjang sgt sampai bwah lutot.. aje giler.. yg paling menyakitkan hati adalah bile kain baju tu tertukar dgn org lain!! ade ke tukang jahit mcm ni?? sumpah last la aku tempah wat baju ngan die..



So berbalik pade cerite asal, aku g dlm kul 8.05 malam la gitu kan.. waktu yg afdal.. hahaha.. afdal pe kebendanye sampai tunang aku terpakse ponteng taraweh.. kehkeh.. asalnye nk ajak tunang g malam raye tapi aktiviti die di malam raye sgt lah padat.. die mahu meronggengkan diri bersame kwn2nye.. arghhh tension2.. tapi xpe la, aku bagi die peluang sbb tahun last die beraye sebagai org bujang.. bagi 'can' la kate org..



Sampai je sane lebih kurang pukul 8.30 malam.. alamak padatnye manusia.. nk parking pon susah.. lepas 10 minit memusing2 & mencari2 akhirnye dpt jugak parking.. syabas ye papa.. dpt jugak papa menyelit di antara kereta2 yg penuh sesak.. hihi..



Turun je dari kereta aku mcm gelojoh gile x sabar2 nk g tgok ape yg ade dlm expo yg penoh sesak tu.. "cpt la pa.. lambat la pa ni.." dasar x reti menyabar pye perempuan.. "sabar la ma.. x lari la expo tu.." aik aku terkena pulak.. aku mmg gelojoh + exicted nk cari baju raye weh... (kate xde perasaan nk raye.. ape kes skrg ni?? konpius3)



G ke kedai pertame, xde menarik hati.. kalo ade pon yg cantik tp tang harge pulak membuatkan aku boleh kena strok.. ah cari lagi.. jalan depan lagi.. "aik mcm kenal je?" jeng.. jeng.. jeng.. rupenye2 kakak ipar aku merangkap kakak kepada tunang aku.. ish2 kat sini jugak aku ketemu sama dia.. "amboi3.. nk shopping ape ni?" kakak ipar aku mule bertanye.. tp aku bagi adik die yg jawab "alaa pusing2 je tgok2.." dusyum.. borak2 2-3 minit terus akak ipar aku meminta diri..



Jalan2 lagi... tibe part belakang ade murah2 sikit.. first tunang aku ternampak 1 benda yg mmg die idamkan sampai masuk dlm mimpi katenye.. die g lah gerai tu.. belek2 brg tu, try test pakai brg tu.. tanpe berfikir panjang die membeli brg tersebut.. anda semua tahu apakah brg tersebut? RAY BAN.. giler mahal! hampir2 aku terkena serangan jantung bile dgr harge die.. tapi oleh kerana tunang aku dah suke, dah jatuh cinta kat benda tu, die beli je la.. lantak la pa oii janji x usik duit ma.. hehee..




Dah dpt je idaman hati die, pusing2 lagi.. nampak 1 baju kurung.. cantik.. oleh kerana tunang aku yg belanje, jadi aku memberi 100% kepercayaan kepadanye untuk memilihkan baju aku.. die berkenan 1 baju.. die kate cantik kalo aku yg pakai.. nasib baik ade size 'S'.. tu pon tinggal 1.. kaler ialah hijau2 pucuk pisang mix hijau2 tahi lembu.. cantik jugak.. pandai ye papa pilih.. nk tgok baju tu? meh2 tgok ni..






cantik x u alls? sile ckp cantik secare bersame..



Ops ni x tunjokkan kain die pulak kan.. kain die x same k.. kain die bercorak batik.. meh la aku upload je bg korang tgok..




ha tu kain die.. nampak x korang? cantik kan? sbb tunang aku yg pilih ni.. bkn senang nk soh lelaki pilihkan baju perempuan taw..




Ok lepas je dpt baju aku, g pulak beli rantai tangan & rantai leher.. kristal ok(olok2).. mcm biase, aku me'bankrup'kan tunang aku.. mule2 pilih rantai leher.. ade 3 kaler je.. dah abeh stok.. alamak kena beli jugak nih.. so pilih antare 3 tu, aku beri lagi kepercayaan pade tunang untuk memilih.. die pilih kaler hitam.. ok la tuh, aku pon mmg nk amek hitam.. hehehe.. lepas tu pilih rantai tgn plak.. untuk perhatian semua, rantai tgn tu sgt berbaloi kalo aku beli sbb emas 18 karat & boleh celup semula kalo dah luntur.. harap maklom ye.. hehe.. aku berkenan pade 2 warne.. putih & hitam.. yg mane 1 nih.. dekat 15 minit jugak aku dok belek, dok pk kat situ.. org gerai tu pon dah pening dah dgn soalan2 aku yg merapu.. haha.. tunang aku maybe dah bosan die pon berkate "alaaa kalo dah minat amek je dua2 tu ma, x payah pk2.. amek je, pa yg bayar.." yes3 aku dgn senyuman selebar alam pon dgn gembiranye mengambil kedua rantai tgn tersebut.. nk tgok x hasil aku menge'pow' tunang aku tu?






ini rantai leher tu.. kaler hitam ok.. harge asal rm25 tapi org tu bagi diskaun rm22..

ni rantai tangan emas 18 karat tu.. cantik kan.. ade munyik2 sbb ade loceng.. x sabar nak pakai raye nanti..

So dpt je brg2 aku, tunang g sibuk nk beli suar jeans pulak.. aiyooo.. die berkenan kat 1 suar Edwin ni.. mahal gilo.. rm180.. tp die tetap rembat jugak sbb dah suke pye pasal.. membazir betol... kalo la die belikan aku baju, dah dpt 2 pasang kan3?

aku : pa ni membazir je taw

papa : mane ade.. setahun sekali je la ma..

aku : dprd pa beli suar & ray ban tu baik belikan ma.. hehe

papa : aik x cukop ke? xpe mlm raye kang ade rezeki pa belikan lagi..

aku : gurau je pa.. simpan wet tu bagi wet raye kat ma je.. buleh?

papa : tahun ni wet raye turun sikit.. haha..

Malam tadi je shopping mcm tu pon dah abes RM 320.. perghhh gile ah.. mmg rambang mate kalo sape2 yg dtg.. tapi kalo poket tu penoh duit mmg la boleh beli ape je.. mekasih syg sebab sudi belanje ma.. terima kasih manyak2 x terhingga.. baju yg pa pilihkan tu mmg cantik.. harap2 boleh belikan lagi la ye.. huhu.. terlebih demand sudah aku nih menge'pow' bakal suami sendiri.. setahun sekali la.. nanti aku dpt bonus aku banje die pulak.. ek? aku banje die? hmm lain tahun ar ea.. buleh? haha..

4 comments:

Love Lavendar said...

huhuhu..bestnye dpt pow...kih3..tunang aku blikan kasut je...hehehe... lelaki mmg ske beli brg mahal2...huhuhu.. tunang aku beli jeans LEE je dkt rm200.. huhuhu.. jeolous u...i punye kasut x smpai 100 pn...lelaki sekali beli mcm tu la...

Ivy Metaga said...

best nya dah shopping raya
tq visit blog sy tuh, sy visiting kembali =)

selamat hari raya aidilfitri buat yan dan keluarga..=)

yantea said...
This comment has been removed by the author.
yantea said...

love>. haah gitu la lelaki..