BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, September 29, 2009

HARI RAYA PERTAMA

Jeng3.. aku nak cerite pasal raye pertame aku k.. x byk pic sbb aku malas nk snap.. pedulik hape aku.. ade sekeping dua kire memadai lah kan.. ok2, u alls semua, untuk perhatian semua, raye pertame aku bise2 saje & aku x rase kemeriahannye sgt mcm tahun2 sudah.. sbb raye last sebagai seoarang anak dare tanpe memegang status isteri.. oh no... sedey rasenye..



Ok, tahun ni kan aku ade 3 pasang baju je kan.. untuk raye pertame aku gayakan baju yg tunang aku belikan kat expo itu hari.. meh3 aku upload pic aku sikit..


kat dlm kereta nak gerak g umah mak long..



ni kat laman rumah aku ok.. melaram depan kamera la kejap kan..




see? aku mcm dah gediks sgt dgn gaye meliuk lentok mcm tu.. tp tunang aku suke gambar aku yg ni.. die kate sopan sgt.. mcm perempuan melayu terakhir.. ptuihh sila muntah ye semua.. hihi..

alamak kena tiup angin plak.. hehe..

aku ngan abg sulung aku yang baru kahwin itu hari.. nampak x perbezaan kami? aku 'S', dia 'XXL'.. haha.. sowie2 gurau senda..

ngan abg aku yg tentera tu.. huhu.. possing mcm ni ok jugak pe.. wek3..


ni lah adik bongsu aku..

ni la akak aku ye semua.. muke kami semua mmg berlainan.. heheh.. acuan lain2 kot.. poyo...



Rumah pertama yg kami serbu raye pertame mestilah rumah mak long aku merangkap kakak kepada ayah aku.. dekat jek umah die, 5 minit dah sampai... 3 kereta ye rombongan dari keluarga aku.. huhu.. lepas tu g rumah wak long lagi satu.. pun kakak kepada ayah aku jugak.. haha pening kan? ok, mak long aku yg pertame ni ialah kakak angkat kepada ayah aku, ayah aku ni di ambil org mase baby2.. so dgn keluarga angkat lah yg lebih rapat kalau dibandingkan dgn keluarga kandung sendiri..



Lepas umah wak long, g umah embah ngah.. jauh umah die.. 20 minit jugak baru tibe.. embah ngah ni merupakan mak tiri ayah aku.. alahaii dah berbelit kat sini.. mcm mana aku nak terangkan nih... tolong3!! xpe, nanti lain entry lah aku cerite ye salasilah keluarga ayah aku..



Rumah seterusnya yg kami terjah ialah umah pak cik aku.. raye pertame dapat 4 buah rumah jek.. tapi 4 buah rumah pun lama jugak.. kalau sebuah rumah dah 1 jam lebih, 4 buah rumah dah berape lame?



Balik rumah je ape lagi kitorang semua terbongkang di depan tv.. mak ayah aku depan tv kat dapor.. akak aku, akak ipar aku & abg sulong aku kat depan tv tengah2.. aku, anbg edid aku & adik2 aku semua terbongkang kat depan tv kat ruang tamu.. gilo.. so what? pedulik hape aku.. ade aku kisah??

0 comments: