BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, September 9, 2009

KEGEMBIRAAN SUDAH BERTANDANG..

Salam.. x sangka kita dah menginjak ke hari yang ke 19 puase.. alhamdulillah lebih kurang 10 hari je lagi kite akan menyambut hari raye.. ha??? 10 hari?? biar benar.. mcm x caye je.. aku rase tahun ni punye puase mcm cepat je berjalan.. sekejap je dah nak abes puase.. oh maybe sbb aku dah nak kawen kot.. uiiii seram pulak rase..
Ok lihat tajuk entry aku di atas.. ye, kegembiraan aku telah kembali bertandang.. aku suke sgt... semalam aku ade ckp pasal mak andam yg aku booking awal2 tu kan.. yang die tibe2 je x jd nk buat majlis aku.. malam tadi aku terus g rumah mak andam yang baru.. alhamdulillah andam tu still terime lagi.. aku x pk pjg terus amek andam tu.. aku book terus.. sebab mase dah terlalu suntok.. aku dah x sempat nak cari andam yang lain..
Mak andam tu merupekan 2 pupu kwn baik aku.. so senang sikit aku nak berhubung dgn dia.. mak andam tu mude lagi.. belum berumur 30 pun.. baik + sgt ramah + becok... uiiiii i like ini mak andam.. x boring bile die solek aku kang.. ehehe...
Setelah aku tengok & survey, aku amek pakej complete pye.. semua ade.. dari deco bilik pengantin, deco meja makan berdamai, pelamin, baju & solek semua complete okeh.. serius, mak andam ni lebih best berbanding mak andam yg aku book awal2 tu.. mak andam ni name die kak siti..
Oleh kerana aku nk majlis aku nanti gilang gemilang, aku amek 6 pasang persalinan (aku memang tamak haloba).. ok semua tu complete taw.. baju nikah, baju khatam, baju sanding, gown, kimono & baju jawe (sbb aku anak jawe okeh).. pelamin aku pilih yg simple tapi menarik.. hiasan bilik pengantin pon same, aku just pilih yg simple je, buat ape nk serabut sgt kan.. baju nikah aku pilih kaler putih, baju khatam pun same.. baju sanding aku pilih purple tapi sebab xde yg berkenan di hati, aku suruh kak siti tu buat baju baru.. dia on je... oh sgt suke... then baju gown aku pilih putih jugak.. baju jawe aku amek kaler coklat & baju kimono tu aku pilih merah.. huhu..
Alhamdulillah sgt semuanye ok.. deposit pon die kate x perlu dulu.. lepas majlis baru bayar habis... sgt best ini akak taw.. x sabar aku nak gayakan baju2 tu karang.. oh teruja giler...

5 comments:

Love Lavendar said...

finally, congrat! dpt jugak akhirnye mak andam...x sbr nk tgk ko bermake up..hehehe...aku tumpang happy k... keep smile..jgn marah2...nk naik pelamin dh ni...

yantea said...

love>>>giler exicted aku nk naik pelamin.. x sabo beb.. x tahu nk ckp mcm mane perasaan aku.. tggal sebulan je ni ha.. mintak2 semuanye berjalan lancar je.. amin.. doakan aku ek.. syg ko byk2..

~ thalhazlin ~ said...

yantea, mak andam tu dari bridal mana ek? nampak cam menarik je pakej yang awk amek.. urm. kalau tak keberatan, nak tanya gak.. berapa pakej yang awak amek tu? saja je lah kan.. tengah survey-survey gak ni.. ;)

yantea said...

thalhazlin>>saye amek dari feeda andaman.. die xde butik, buat dari rumah.. mmg best sgt pakej die.. saye amek total semua x sampai rm2000 pon.. murah kan? semua complete..

~ thalhazlin ~ said...

huish. murah sangat dah tu, pelamin, bilik tidur, make up dan berpasang-pasang baju. berbaloi rasanya. okie. i'll looking fwd to see hasilnya kelak. gd luck ! ;)